Прочитај ми чланак

Док Вучић пада, режим хоће прљавим новцем да приватизује јавна предузећа?

0

Док Вучићева власт пуца по свим шавовима, режим спрема до сада невиђену пљачку?

Иако је појава звана Ана Брнабић демантовала да власт планира да државна и јавна предузећа претвори у АД или Д.О.О, реалност указује да СНС штеточине покушавају испод жита да направе нови непроцењиву штету по државу Србију.

foto: printscreen/Pink

Влада Србије је на седници прошлог четвртка усвојила нацрт закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије. То у преводу значи да ће јавна предузећа постати акционарска друштва (АД) или друштва са ограниченом одговорношћу (Д.О.О).

На тој листи су између осталих Путеви Србије, Пошта, национални паркови, као и више стотина јавних предузећа у локалним срединама. Овим се, исто као и у случају трансформације ЕПС-а, отварају врата за приватизацију и уплив приватног капитала.

Нацрт закона о управљању привредним друштвима у власништву Републике Србије, био је на јавној расправи од децембра прошле године, а Влада га је сада и званично усвојила, па се ускоро очекује да уђе у скупштинску процедуру.

– Закон којим се јавна предузећа трансформишу у акционарска друштва поклапа се са драстичним падом рејтинга Александра Вучића и Српске напредне странке.

Дакле, новац стечен екстремном корупцијом биће накнадно убризган у АД, што ће им омогућити да уместо на бази изборне воље владају прљавим капиталом – процењује Драган Добрашиновић из Усправне Србије.