Прочитај ми чланак

Док Вучић одбија – Нови ДСС усвојио Декларацију о Сребреници: Није геноцид

0

Александар Вучић се спрема да сутра театрално и гротескно слави дебакл у УН, а у исто време одбија да укине декларацију, која је у Србији на снази још од 2010. године, а која је по садржини скоро идентична резолуцији о Сребреници против које се уставокршитељ као борио у Њујорку.

Дакле, уместо да укине ту декларацију што би био конкретан потез, Вучић само лаје у празно, замајава народ и режира позориште, док га Кристофер Хил задовољно милује по глави и дозвољава бруталну крађу избора.

Ипак, Нова демократска странка Србије је одлучила да не ћути, већ да усвоји документ, који би једног дана могао да се имплементира на државном нивоу.

Председништво Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) данас је усвојило Декларацију о Сребреници, којом се најодлучније одбацује тврдња да ратни злочин почињен у Сребреници представља злочин геноцида, саопштено је из ове странке.

Реч је о квалификацији која представља грубу политичку злоупотребу једне јасно дефинисане кривично правне категорије, наводи се у саопштењу.

Наведено је да се у Декларацији додатно изражава став да се правда, помирење и одрживи мир између народа и држава на постјугословенском простору могу искључиво постићи на темељима историјске истине.

Декларација ће бити представљена јавности након седнице Главног одбора Новог ДСС, која ће бити одржана 9. јуна.