Прочитај ми чланак

„ДОК СУ ДРУГИ БИЛИ У РОВУ НА -15, Вучић је од државе узео стан“!

0

Први потпредседник Народне странке и посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је да Народна странка подржава оснивање Комисије за утврђивање последица НАТО бомбардовања, али да Комисија не би требало да служи за скретање пажње јавности са спремности напредњачке власти да прихвати независност Косова.

„Све говори у прилог томе да ће људи који су данас на власти, а били су на власти и када је на Косову био рат, предати Албанцима део територије Србије због којег је земља бомбардована. Комисија није тема за политиканство нити нешто чиме би се скретала тема са спремности режима потпише свеобухватни споразум са Приштином“, рекао је Алексић на седници парламента.

Алексић је позвао председника Србије Александра Вучића да у парламенту са посланицима, који представљају грађане из свих делова Србије, разговара о политици у вези са Косовом и вођењу дијалога са Албанцима, уместо што припрема јавност и шаље поруке да би Косово требало признати.

„Дијалог би требало да се води у парламенту, а не да Вучић води дијалог са телевизијским водитељима, па да расправимо ко је јунак и ко је био у рововима на минус 15 степени, док је Вучић за то време себи решавао стамбено питање као министар информисања у влади Мирка Марјановића“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да формирање Комисије предлажу исти људи који су били на власти и 1999. године, када је НАТО бомбардовао Србију, и навео да су чланови тадашње владе, поред Вучића, били и садашња председница парламента Маја Гојковић, Јоргованка Табаковић и Томислав Николић.

„Зашто још 1999. године није формирана комисија са чијим би резултатима била упозната јавност? Сична комисија је, додуше, формирана, али су резултати њеног рада сакривени од јавности. Тада је утврђено да се родио велики број деце са урођеним аномалијама. Власт у којој су били и садашњи напредњачки челници је одлучила да то не објави и даља истраживања су заустављена“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се Народна странка залаже да у Комисији буду најстручнији људи, како то тело не би служило за надмудривање посланика власти и опозиције.

„У буџету Србије требало би омогућити већа улагања за рано откривање карцинома, али је напредњачка већина у парламенту одбила све наше амандмане када смо предлагали да се уместо гондола, јелки и фонтана улаже у здравствени систем“, рекао је Алексић.