Прочитај ми чланак

Док се топи Вучићев тужни Снешко у Давосу, динар на Косову НЕСТАО

0

Пошта и Поштанска штедионица, које имају филијале на Косову и Метохији, и даље су неме по питању укидања платног промета. Председница Владе Србије у техничком мандату Ана Брнабић потврдила је председникова сазнања о укидању динара на Косову, али без објашњења шта ће се чинити у том случају. Како ће се из буџета Србије сада исплаћивати плате запосленима у српским институцијама на Косову, пензије, дечији додатак или социјална помоћ, нема одговора. Историја Александра Вучића се испразнила, потрошена је и истопиће се као и онај Снешко Белић, који је народу на Косову ојачао патриотизам.

Да Приштина разматра укидање платног промета са централном Србијом, обелоданио је у Давосу председник Србије Александар Вучић, који је последњи директни сусрет са косовским премијером имао у септембру у Бриселу. Међутим, док се батргао у снегу није саопштио народу на Косову, пре свега омиљеним пензионерима, како ће сутра и прекосутра, највероватније од 1. фебруара, у банкама подизати свој новац.

Људи уређују свет око себе и дају му смисао, између осталог, и тако што постављају тачке у времену и простору око којих се организују. Празници кондензују наше осећање припадности. Током посете Давосу српски председник Александар Вучић могао је да закључи да је ОН потпуно задовољан својим радом и да га не занима никаква критика изнутра, а како ствари стоје, ни она споља. Тако се наставило политичко бунцање без разума и смисла. Заборављена тема издаје косовског завета. А шта ће учинити Вучић који у мукама одлучује, плаче и драми, не због нас већ због себе, видећемо веома брзо.

@jasamaleksandar

 

♬ original sound – Ja sam Aleksandar

И док Косово забрањује динар, наш председник Александар Вучић бави се прављењем особе од снега и куповином поклона за своје троје деце. Наравно, о свим тим „битним вестима“ нас ревносно обавештава на свом Тик Ток профилу.

Док творац снежног симбола не заврши свој посао, Аљбин Курти жели да обустави исплату плата и пензија српским држављанима на Косову и Метохији, што би значило још већи одлазак људи из Покрајине. Поред тога, једина банка која, уз Пошту и Поштанску штедионицу, ради по српском банкарском систему, најавила је затварање филијала на Косову и Метохији.

Вршилац дужности директора Поште Србије, у паузи док мења тренерке од неколико хиљада евра, извесни и посебни Зоран Ђорђевић, дао је интервју за портал Косово онлине. Он је у том интервјуу, поред осталог, рекао да Пошта Србије покушава да пронађе начин да настави своје пословање као до сада. Човек и не зна шта се на Косову дешава.

Иначе, у уредби Централне банке Косова се наводи да ће се увоз и извоз евро новчаница и кованог новца, али и других валута, на Косово увозити искључиво преко Централне банке Косова. Динари су на Косову до сада стизали из Србије преко Народне банке Србије, која има трезор у Лепосавићу, као што је наш портал Директно.рс већ писао, тачније, општини са српском већином на северу Косова. Тај новац је превозила компанија за превоз новца „Хендерсон“.

Благу узбуну због најаве укидања платног промета са централном Србијом додатно повећава одлука НЛБ Комерцијалне банке да до краја овог месеца затвори девет експозитура на Косову и Метохији. Пошта и Поштанска штедионица, које имају филијале на Косову и Метохији, и даље су неме по питању укидања платног промета. Председница Владе Србије у техничком мандату Ана Брнабић потврдила је председникова сазнања, али без објашњења шта ће се чинити у том случају. Како ће се из буџета Србије сада исплаћивати плате запосленима у српским институцијама на Косову, пензије, дечији додатак или социјална помоћ, нема одговора.

Вучић сада не може једним потезом да поништи пропаст своје политике на Косову, али и самог српског друштва, које је читаву деценију уверавао да му никада у историји није било боље. Зато је сада стани – пани.

Не тако давно у првим редовима у Косовској Митровици (север), стајали су функционери СНС здушно аплаудирајући, а позади народ са по неком заставом који ћути и трпи, јер све зна и није му потребан још један Вучићев „историјски“ говор. Његова историја се испразнила, потрошена је и истопиће се као и онај Белић Снешко, који је народу на Косову ојачао патриотизам.