Прочитај ми чланак

Док се пуцало на српску децу, ЕУ твитовала: „Косово је на правој страни историје“

0

На Бадњи дан, када су у Готовуши рањени српски дечаци, Канцеларија ЕУ на Косову је твитовала да се "Косово сврстало на праву страну историје". У међувремену је твит обрисан јер им је вероватно неко скренуо пажњу да се ипак уздрже од јавног ликовања над упуцаном српском децом.

„Косово се сврстало на праву страну историје. Кризе, изазови и могућности. Прочитајте изјаву амбасадора ЕУ на Косову“, стајало је јуче у твиту Канцеларије ЕУ на Косову, уз линк на текст постављен на сајту Европске спољне службе (ЕЕАС).

И твит и текст на сајту ЕЕАС су обрисани, али „Гугл“ их је „запамтио“, те је остао траг на интернету. Иначе текст на сајту ЕЕАС, што се може видети из „трага“ на Гуглу, се тицао политике Косова у вези рата у Украјини, као и шансе која се створила за Западни Балкан.

„Косово се сврстало на праву страну историје. Стога би се могло тврдити да је руска агресија на Украјину створила прилику за Косово и Западни Балкан у целини да убрзају…“, једино је што је остало од избрисаног текста на ЕЕАС, „траг“ који се може наћи преко Гугловог претраживача. Портпарол ЕУ Петер Стано саопштио је данас да „ЕУ оштро осуђује јучерашње рањавање дечака и младића на Косову“.