Прочитај ми чланак

Док се издаје КиМ и служи Западу – Вучићев и Додиков бал ботова у центру БГД-а

0

Што више застава, фолклора и националних обележја - то већа издаја. Стари рецепт Александра Вучића, домаће усташко-титоистичке УДБА државе и њихових потомака се поново примењује.

Сада се народу мажу очи наводним „јединством“ са Републиком Српском док се потпуно издаје Косово и Метохија и предаје српска светиња Великој Албанији.

Тренутно се у центру Београда одржава Вучићев циркус са доведеним ботовима. Све се имбецилно и дегутантно „пумпа“ на режимским медијима. Наравно, нема ни говора о уједињењу Србије и Републике Српске, цела шарада служи само за лажно бусање у „патриотске груди“ београдског и бањалучког режима. Агенда по којој ће и Србија и Р. Српска остати колоније Запада се – не мења. Брутална издаја уз махање заставом као смоквиним листом и родољубиву реторику. То је рецепт који пролази.

Сплетом игара српског фолклора, у оквиру сабора „Један народ, један сабор – Србија и Српска“, представило се 30 културно-уметничких друштава из Републике Србије.

Дефиле културно-уметничких друштава из Републике Српске од Скупштине града Београда преко Теразија до Кнез Михаилове улице, био је планиран за 16 сати.

На Тргу републике у 17 часова почела је централна манифестација Свесрпког сабора „Један народ, један сабор – Србија и Српска заједно“, где је планирано да више од 2.500 фолклораша из Србије и Републике Српске игра српско коло.

Манифестација је почела интонирањем химне Србије и Републике Српске. На Тргу Републике наступају фолклораши из 20 Културно-уметничких друштава Репубике Српске, који су нешто после 16 сати кренули од Скупштине града Београда преко Теразија до фонтане испред Културног центра Београда, где су се срели са члановима 30 КУД-ова из Србије, а који су Кнез Михаиловом продефиловали од платоа на Калемегдану, преноси РТС.

Манифестацији, поред председника Србије и Спрске, Александра Вучића и Милорада Додика, присуствују и бивши председник Србије Томислав Николић, Владимир Орлић.