Прочитај ми чланак

Док народ протестује, Вучић прети

0

Све је већа побуна грађана главног града, па самим тим је већа и нервоза власти, поготово када се узме у обзир да је остало мање од годину дана до градских избора. Готово да нема дела Београда у ком се не одржавају протести. Грађанима је доста бахатости и неспособности, не желе више да трпе свакодневно малтретирање власти, па и не чуди чињеница да се протестује од Карабурме до Калемегдана.

– Бранимо стадион на Карабурми, бранимо Солунску на Дорћолу, бранимо Блок 37, бранимо парк код Хале Пионир, бранимо Савски насип, бунимо се због трасе метроа, спасавамо Калемегдан од гондоле, у сваком кварту Београда локална побуна, шта нам то говори – написала је једна грађанка на Твитеру.


Очигледно да овакав развој ситуације плаши власт, а нарочито првог човека напредњака Александра Вучића, који се месецима труди да по сваку цену сачува напредњаке на челу Београда. Нервоза је достигла врхунац, па је Вучић почео да прети грађанима који протестују, јер то како каже, „угрожава долазак инвеститора.“


– Протести угрожавају долазак инвеститора, држава то неће дозволити – гласи наслов Вучићеве изјаве за медије.

По свему судећи, ни утапање Шапичевог СПАС-а не може да спаси напредњаке и њихове сателите од евидентног пораза у Београду, па се председник Србије послужио најјачим напредњачким оружјем – претњом.

Видећемо да ли ће му то помоћи…