Док Европа издваја милијарде за санацију рецесије – Вучић: Немој, бре, да лажете!

0

У дану када је Немачка, на челу са њему омиљеном Ангелом Меркел, издвојила чак 156 милијарди евра за санацију рецесије која је већ настала због коронавируса, Александар Вучић је на конференцији за медије индиректно рекао својој "политичкој мами" да лаже и да Србија нема намеру да спасава приватне фирме, које под изговором о корони желе да сакрију своје лоше пословање!?!

– Немоj бре да лажете ви европски лидери да ћете да дајете 50 милијарди, 100 милијарди! Одакле вам бре те паре? Знамо ми тачно да немате те паре! – рекао је у свом стилу Вучић.

Хрватска је за ове намене већ издвојила 5 милиради евра, сличне потезе је преузела и Грчка. Како држава Србија планира да помогне, нарочито приватном сектору, Вучић још није саопштио, а то ће наводно рећи за око 15 дана.

У исто време широм Србије „пљуште“ откази, нарочито у услужним делатностима, а у каквом стању ће српска привреда бити после пандемије (нарочито ако потраје још месе или два дана), можемо само да нагађамо.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!