Прочитај ми чланак

Док чека Звездину утакмицу у Атини: Вучић и смешни копи пејст спин o дроги

0

Председник Србије Александар Вучић ванредно се вечерас обратио јавности из грчке престонице.

Вучић је на почетку обраћања рекао да је захвалан грчким пријатељима на одликовању.

– Ово није признање мени, ово је признање Србији за пријатељство. Ми Срби као и Грци мање ценимо пријатеље и оне који то нису, али долази ново време када ће пријатељи радити и иступати заједно. Потписујемо декларацију о стратешком партнерству, данас смо имали разговор и са грчким привреднциима. Грчка је била велики инвеститор до 2008. године, а сада очекујемо нови талас грчких инвестиција у Србију. Данас су људи говорили похвалне ствари о Србији и ја сам јако срећан због тога. Стварни пријатељи Грчке су Срби и то је апсолутно несумњиво. Они подржавају не само наш пут ка ЕУ, него и нашу позицију око КиМ и верујем да ћемо сутра још снажније радити. Говорићемо о прузи Солун- Ниш, нама остаје да изградимо брзу пругу од Београда до Ниша – рекао је Вучић.

Коментаришући доделу Нобелове награде Петеру Хандкеу и бојкот појединих земаља, Вучић каже да је цео запад ћутао на изјаве о стварању Велике Албаније, ма ко да је ове идеје помињао, Тачи, Рама, Харадинај, па и Вилијам Вокер који сматра да би то била победа принципа и његовог залагања за Албанце.

– Када ми кажемо нешто што није увреда за жртве, када кажемо да се осуђује човек због вербалног деликта, нико неће да каже да сам у праву, па ни појединци из наше земље, односно моји политички противници који и даље мисле да, ако оду чешће у западне амбасаде, мисле да ће пре доћи на власт. Не разумеју да народ бира власт – каже Вучић.

Он је још једном честитао Хандкеу на награди, захваљујући му за све што је чинио у претходном периоду.

– Не да ме није срамота, него сам поносан због ове његове награде. Он није наседао на трикове и провокације и честитам му. Остали, нека свако ради свој посао – рекао је Вучић.

Каже да, уз све проблеме, треба да будемо задовољни резултатима, да Србија напредује, а да ће у наредном периоду бити још радосних вести за нас. Истиче да се услови у Србији поправљају и да то све говори да ће свима другима увек бити опроштено, а да Србији не сме ни десети део бити заборављен, а камоли опроштен.

Када је реч о томе што је Вук Јеремић хвалио Аљбина Куртија, Вучић каже да је то човек који је рекао да је Оливер Ивановић ратни злочинац, а да се управо Јеремић залагао за то да се пронађе његов убица.

Вучић каже да ниподаштавање сопствене земље и да је смисао свега да „би Србија имала шансу да је он (Јеремић) преко пута Куртија“.

– Управо је за време Јеремића Косово прогласило независност, постављене су границе… – подсећа Вучић. Истиче да је његова диплома раст у Србији, фабрике, путеви, плате и пензије, док су „њихови“ независно Косово, Црна Гора, инфлација, сиромаштво, нестабилан курс динара…

– Резултати неће бити катастрофлни као у време када су они водили земље, нека се не секира коалиција генијалаца и препаметних људи – каже председник.

Говорећи о случају „Јовањица“, председник каже да су говорили да су умешани у дрогу, нарко-картеле, а да ће сада полиција и тужилаштво да утврде истину. Говоре, каже, о лажном пријављивању.

– Признају, дакле, да су лагали. Очекујем да будем позван на саслушање, да се покажу сви моји наводи, али да се види и шта су понудили од доказа, а да потом објасне и презентују народу истину. Нећу их пустити! Крали су, лагали, и сада би опет да краду. Борим се за земљу и чиста ми је савест, али то они не умеју да разумеју, јер њима није била чиста савест када су били на челу – каже Вучић.

Истиче да је претходних дана било напада на полицајце појединачно, а да је Биљана Поповић Ивковић данас показала фотографију са Драганом Ђиласом и Миланом Дабовићем, осуђеним нарко-дилером, а да се данас прогони полицајац који му је пронашао два и по килограма кокаина.

– Они организују освету за неког ако је штитио закон. Е, па, нећете више тако! Нећете да нападате људе који јуре нарко-дилере, само зато што су ти нарко-дилери блиски вама – каже Вучић и додаје:

– Гураћемо ствари до краја, нећете добити да малтретирате људе, тучете их, а чекаћемо и одлуке тужилаштва и да видимо да ли смо радили оно што говоре да јесмо. Нећемо да одустајемо од тога – каже Вучић.

Када је реч о Младену Новаковићу, званом Тоцило, који је наводно кум Бошка Обрадовића, Вучић каже да о томе не зна ништа и да би лагао када би рекао да може да потврди.

Када је реч о евентуалним притисцима, каже да не осећа притисак. Каже да га „упозорава“ цео свет јер води политику која је у интересу наше земље.

– Не видим у томе проблем, не видим проблем ни у снајперу. Мисле да код нормалних људи могу да огаде друге нормалне људе, али имају проблем: мисле да ћу да побегнем из земље због притиска, али не могу да победе резултате – каже Вучић.

Подсетимо, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да лидери Савеза за Србију месецима нападују полицију и оспоравају њене резултате и упитала да ли су разлог сатанизације и криминализације полицијских службеника фамилијарне и кумовске везе Драгана Ðиласа и Бошка Обрадовића са Миланом Дабовићем и Младеном Новаковићем, који су ухапшени због трговине наркотицима.

Поповић Ивковић је на прес конференцији рекла да жестоки и готово свакодневни напади лидера СзС-а на полицијске службенике и припаднике МУП-а нису случајни и да се дешавају „по шаблону“ када полиција заплени наркотике и ухапси наркодилере.

Она је указала на то да је Служба за борбу против организиваног криминала у септембру 2016.године на Бранковом мосту ухапсила Милана Дабовића, брата Ðиласове невенчане супруге, са 2,4 кг кокаина који, како је рекла, вреди више од стотину хиљада евра.

– У тренутку хапшења возио је аутомобил са „фалш“ таблицама, а око врата имао торбицу Олимпијског комитета у којој је пронађено 2,4 кг чистог кокаина који је реткост – рекла је Поповић Ивковић и показала новинарима видео снимак Дабовићевог хапшења.

Она је, такође, новинарима показала и фотографије на којима се види како Ðилас довози храну у Централни затвор где Дабовић, како је додала, служи затворску казну од шест година.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!