Прочитај ми чланак

Дојче Веле: Вучић мутирао

0

Демонстранти у Београду и другим градовима Србије имају добар разлог да изађу на улице, јер их је председник Александар Вучић издао је на изборима 21. јуна, оценио је у рубрици "Лични став" уредник у радију Дојче веле Миодраг Шорић.

Пре само неколико седмица Вучић је остварио високу победу на изборима, за које Шорић каже да су такозвани, па сада контролише две трећине парламента.

Фото: Printscreen

Тим теже му сада пада да објасни позадину нереда, незадовољство његовом владом. Или, како прави или измишљени “страни агенти”, могу да управљају десетинама хиљада демонстраната у неколико градова, указао је Шорић.

Према његовом виђењу, Вучић никога не окривљује конкретно, не помиње имена ни државе, већ “само шири теорије завере, старе комунистичке слике непријатеља”.

Шорић сматра да је Вучић, попут Слободана Милошевића, “мутирао од комунисте у националисту и сада се претвара да је демократа”.

“Од Милошевића је такође усвојио методе за одржавање на власти: прогон опозиције, манипулисање медија, контрола правосуђа”, закључује Шорић.