Прочитај ми чланак

Договорена Влада Црне Горе, Лекић мандатар

0

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић казао је да су странке договориле да формирају нову Владу Црне Горе, а да мандатар буде Миодраг Лекић, преносе Вијести.

Лидер ДЕМОС-а Лекић је и званично кандидат за мандатар 44 црногорске владе, саопштио је Мандић и прецизирао је да је подршку Лекићу дао 41 посланик парламентарне већине.

FOTO: Youtube

Саопштено је да током дана очекују да Лекић буде предложен за мандатара, а о томе ће током дана обавестити и председника државе.

Подсјетимо, данас истиче рок до кога би предсједник државе Мило Ђукановић требало да предложи мандатара за састав владе.

Будућа влада биће састављена по паритетном принципу, пола министарстава ће имати УРА, СНП, И можда мањинске партије, а половину мандата ће имати ДФ, Демократе, саопштио је Мандић. Он је казао да ће златни глас имати премијер Лекић.

Потпредсједник Демократа Драган Краповић саопштио је након састанка парламентарне већине, да кандидатуру за Лекића потписали ДФ, Демократе. Уједињена, и Права Црна Гора, да је чуо да ће то потписати још СНП и ЦИВИС.