Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ – ЕВРОАЗИЈСКИ ПОКРЕТ У БЕОГРАД: Леонид Савин у Српском културном центру

0

Позивамо Вас на представљање Евроазијског покрета из Москве и активности Покрета у Србији.

Представљање Покрета је 25. августа у 18 сати у Скерлићевој, 12. (простор Српског културног центра Ћирилица).

Представљању Покрета ће присуствовати и Господин Леонид Савин, директор администрације Евроазијског покрета из Москве.

Међународни евроазијски покрет је основан у Русији, 2003. године. На челу је филозоф и професор, Александар Гељевич Дугин. Поред рада на очувању традиције, историје и културе у Русији, Евроазијски покрет се бави и представљањем и ширењем идеје Евроазије на свим континентима, свим важним друштвеним питањима, посебно у државама у којима постоји разумевање, сарадња или заједничка култура и традиција.

Србија и Русија су традиционално братске и пријатељске државе. Поред православне вере, словенске културе и језика, Србија и Русија данас деле и многе друге вредности, чије очување може бити важно и за садашње и за будуће генерације.

Међународни евроазијски покрет из Москве почиње са радом и у Србији – прошле године је започета Балканска школа геополитике (у сарадњи са Институтом за политичке студије), трајала је од октобра 2017. до марта 2018. године. Ове године се наставља са припремом друге сезоне Школе, другим облицима научно-истраживачког рада, издаваштвом.

Ове године је преведена на српски књига Мрежни ратови (аутори: Александр Дугин, Леонид Савин, Валериј Коровин, Александр Бовдунов), припрема се и друго, допуњено издање, а током ове године ће бити још неколико књига на српском, руских аутора из Евроазијског покрета. Издавач ће бити Авала прес. То је већ довољно посла, за почетак, а у међувремену ћемо обавештавати о следећојБалканској школи геополитике и другим активностима.

Добродошли, 25. августа у 18 сати, Скерлићева, 12 (Српски културни центар Ћирилица).