Прочитај ми чланак

Додикова странка: Нећемо прихватити измене Изборног закона које је наметнуо Шмит!

0

Портпарол Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Радован Ковачевић изјавио је да та странка неће прихватити измене Изборног закона БиХ, које је наметнуо Високи представник у БиХ Кристијан Шмит.

Ковачевић је рекао да Шмит „није Високи представник и да нема право наметати било шта у БиХ“.

„Знате наш став о Шмиту, он није Високи представник и нема право наметати било шта, нити да се меша у живот БиХ. Ниједан високи представник на основу Дејтонског споразома и Анекса 10 нема права да било шта намеће“, казао је он на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, уз међународну подршку, бошњачки политички фактор је учинио све да уништи хрватски конститутивни фактор и у великој мери учинили да се уништи и српски конститутивни фактор.

Ковачевић је казао да је СНСД убеђен у изборну победу на свим нивоима, оптуживши опозицију да је „имала план да изазову инциденте и покажу Републику Српску у најгорем смислу“.

„Видели смо информацију из Добоја да је нападнут посматрач ОЕБС-а, што се показало као нетачно, али нису размишљали о томе како штету угледа“, казао је Ковачевић.

Оперативни штаб полицијских агенција „Општи избори 2022“, потврдио је међутим, да је у Добоју физички нападнут посматрач ОЕБС-а, немачки држављанин.

Ковачевић је још казао да ће излазност бити мања у односу на 2018. годину, али да су сигурни да ће СНСД освојити убедљиву победу на свим нивоима.

Подсетимо, високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит наметнуо је вечерас одлуке о измени Изборног закона БиХ и Устава Федерације БиХ.