Прочитај ми чланак

ДОДИКОВА И ЛАБУСОВА саветница Зорана преузима министрство енергетике

0

Досадашња министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у новој влади највероватније ће преузети министарство енергетике, сазнаје Нова.рс.

Михајловић је већ била министарка енергетике и тај сектор водила је од јула 2012. до априла 2014. у Влади Ивице Дачића.

Тај избор био је и логичан, јер је од 2004. до 2006. била саветница за енергетику тадашњег потпредседника Владе Мирољуба Лабуса, а исти посао обављала је и за Милорада Додик, 2010. године, који је у то време био председник Владе Републике Српске.

Новинари портала Нова.рс покушали су да и код саме Михајловић провере информацију да ће преузети ресор енергетике, али она ту информацију није ни потврдила ни демантовала.

“Сачекаћемо Председништво”, кратко је одговорила Михајловић.

Иначе, према најавама нова влада требало би да буде формирана до среде, 28. октобра, а у недељу ће, како је рекла мандатарка Ана Брнабић, на седници Председништва СНС-а, бити усаглашени предлози за министре.

Како је наш портал јуче писао, Ратко Дмитровић, кадар СПАС-а у новој влади биће министар за бригу о породици, деци и демографији, док ће државна секретарка у Министарству трговине и телекомуникација Татјана Матић наследити Расима Љајића на функцији министра.

Министар финансија Синиша Мали потврдио је да ће остати на истој функцији, а не доводи се у питање ни позиција министра пољопривреде Бранислава Недимовића.