Прочитај ми чланак

Додик уручио највише одликовање Коштуници

0

 
Председник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас највише државно одликовање „Орден Републике Српске“ бившем премијеру Србије Војиславу Коштуници.

– Напредак Србије и напредак Републике Српске представљају наш највећи национални интерес, интерес српског народа. Надам се да сам дао свој допринос да Република Српска буде оно што је данас и посебно оно што може да буде и што ће бити сутра – рекао је Коштуница.

Лидер Демократске странке Србије истакао је да је уверен да је Република Српска изграђена на најчвршћим темељима, што је поуздан залог и јамство њене успешне и сигурне будућности.

– Видовдан је луча српске историје, све што се десило српском народу и српским државама обасјано је и прожето светлошћу Видовдана. Шта је друго могло да буде слава Војске Републике Српске него Свети кнез Лазар и Видовдан,  двадесетогодишњица Републике Српске почива на чврстим, древним темељима и истини. Све вредно и трајно што смо као народ успели да створимо и сачувамо засновано је на истини Видовдана – истакао је Коштуница.

Бивши премијер Србије је нагласио да је Орден Републике Српске круна његовог рада и посветио га српском народу који и данас мученички страда на Косову и Метохији и српском народу у Српској и Србији. Коштуница је потврдио да ће заувек да остане искрени пријатељ Републике Српске и као до сада своје снаге усмеравати на развој и унапређење националних интереса српског народа са обе стране Дрине.

Председник Милорад Додик уручио је Орден Републике Српске и шефу Председништва Израела Арие Ливнеу, градском тамбурашком оркестру Бања Лука Орден Његоша првог реда, бившем боксеру Драгомиру Батару Орден Његоша другог реда, а хуманисти Љиљани Ракић Орден Крста Милосрђа.

(Танјуг)