Прочитај ми чланак

Додик: У Изетбеговићевој исламској држави нема места за Србе, Западу то не смета

0

Додик је нагласио: "Унапред су одлучили да су Срби и Хрвати криви за стање у БиХ"

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик запитао је јуче одакле право и ко је дао мандат посланицима у Бундестагу да се баве БиХ, те поручио да уколико желе да помогну, не треба да се мешају у унутрашња питања.

„Унапред су одлучили да су Срби и Хрвати криви за стање у БиХ“, написао је Додик на Твитер профилу.

Додик је оценио да је /известилац Бундестага за западни Балкан Адис/ Ахметовић очигледно успео прелити своју навијачку позицију која је на страни муслимана и на остале посланике.

„Потпуно је јасно да Ахметовић, чији су корени У БиХ и који има антисрпске ставове, не види никакав проблем у изјавама /лидера СДА Бакира/ Изетбеговића и стварању исламске државе у БиХ“, додао је Додик.

Ставови политичке групације која делује у оквиру Европског парламента нису и не могу бити обавезујући за нас, али нам је симптоматично да подржавају политику муслиманске СДА, јер поруке које долазе су исте. То би било исто као да нам кажу да су за нас обавезујући ставови СДА, написао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на свом Твитер налогу.

Напредак БиХ ка ЕУ и европску перспективу – нагласио је – не блокира Република Српска или, како нас појединци у Европи воле звати, „српски сецесионисти“. Једине блокаде које постоје долазе од СДА која свакодневно шаље поруке да у БиХ нема места за Србе и Хрвате!

– Жао нам је што до америчких и европских званичника још нису допутовале информације да (лидер СДА Бакир) Изетбеговић у званичним документима своје партије најављује стварање унитарне исламске државе БиХ – написао је Додик, преноси РТРС.

Додик је нагласио да се сви шокирају и ужасавају кад износи своје ставове о муслиманима, јер то наводно вређа људе.

– А како то да никоме не смета кад Бакир Изетбеговић тврди да је БиХ сигурна и има будућност док су џамије пуне? Где су ту Срби и Хрвати? То је јасна порука да у таквој Изетбеговићевој исламској држави нема места за нас. Зар ћемо допустити да нам узму све, нашу слободу, наша права, да избришу наш идентитет? – навео је Додик.