Прочитај ми чланак

Додик се тајно састао са Григоријем, забада нож у леђа Вучићу?! Додик: Лажу!

0

У још једном бљутавом нападу режимских "медија" на владику Јоаникија, а овог пута и на владику Григорија, пропагандна машинерија Александра Вучића је ударила и на Милорада Додика!

Бљутаве, улизичке и садржајно жалосне „Вечерње новости“, објавиле су текст о томе како се Милорад Додик у Бања Луци састао са владикама Јоаникијем и Григоријем, као и црногорским бизнисменом Даком Давидовићем, са циљем „да сруше Вучића“!

Foto: Predsedništvo Srbije

Између осталог, „Новости“ наводе:

„Ћутање Владе у Подгорици као да је знак одобравања, поготово ако се анализира улога бизнисмена Миодрага Даке Давидовића, који ових дана, како сведоче извори „Новости“, има специјалан задатак да и у РС „распири“ опозициона осећања према актуелној власти у Београду.

У том смислу веома је индикативан састанак овог човека, који се после избора 30. августа нападно приближио тајкунима блиским Ђукановићу, са владиком Јоаникијем и Додиком у Бањалуци. Нарочито је изненађујући тајни састанак српског члана председништва БиХ са владиком диселдорфским Григоријем, који је увелико загазио у политику, отворено нападајући председника Србије и актуелну власт, који се одиграо у Херцеговини.

С друге стране, као да се заборавља да је Вучић, откако је на власти у Србији, Републици Српској доделио више од 100 милиона евра бесповратне помоћи, уз никад већа улагања у њену инфраструктуру. Тиме је још чудније што се Додик нашао у поменутом друштву, јер је захваљујући Вучићевим финансијским ињекцијама, које су пре свега упућене народу РС, истовремено
остваривао политичку корист“, наводе „Новости“.

Недуго затим, у истим тим „Новостима“ огласио се Милорад Додик, који је изјавио:

– Лажу да рушим Вучића, нисам се срео са Даком Давидовићем.

Иначе, данашње издање режимског гласила звано „Курир“, доноси нови срамотни текст о Давидовићу – криминалцу, краљу Црне Горе, који не бира средства у намери да сруши „највећег Србина Александра Вучућа“.