Прочитај ми чланак

Додик пада са власти ове године? – Стефан Благић, РеСтарт

0

Ко контролише бирачке одборе - одређује по стаљинистичкој методи и ко добија изборе. Тако ће бити и на предстојећим локалним изборима у Републици Српској, иако постоје велике шансе да опозиција сруши Милорада Додика пре свега у Бања Луци, али и у другим општинама РС.

Ово за „Србин инфо“ открива Стефан Благић, новинар, политиколог и председник удружења РеСтарт и наглашава да су Додиков режим и његови партијски мољци лажне патриоте, који пљачкају српски народ и терају га на егзил у иностранство.

– Додиков волшебни пријатељ и партнер ХДЗ и Драган Човић ни данас не дозваљава Србима да буду конститутивни народ у областима где је ХДЗ на власти.

Чини ми се да Вучић у преговорима о Косову, нити говори у име српског народа и државе, нити потеже аргумент Републике Српске, а требало би. Уједињење Србије и РС не би могла да се догоди тако брзо, али треба прво видети шта ће бити са БиХ, јер је она потпуно нефункционална. БиХ живи на апаратима.

Када је реч о Србији, поштујем странке опозиције које су најавиле бојкот избора и одржале реч. Чини ми се да опозиционе партије у Р. Српској не би биле тако од речи.

Када је реч о Црној Гори, кључну улогу за смену режима је био спорни закон о СПЦ – објашњава Благић, који је открио аферу око набавке спорне опреме током пандемије корона вируса.

Шта је још изјавио наш саговорник, погледајте и послушајте у видео прилогу.