Прочитај ми чланак

ДОДИК ОТКРИО шта мисли о Трампу: Позивам све Србе у Америци да гласају

0

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће позвати Србе у Америци да гласају за Доналда Трампа за нови мандат на председничким изборима и наводи да га је увек подржавао, иако му је америчка администрација увела санкције.

Додик је у интервјуу за Данас рекао да у континуитету подржава Трампа и да мисли да је „реалан, рационалан политичар“ и велики лидер који је Америци вратио економску стабилност.

„Без обзира што трпим последице због подршке њему и што ми је америчка администрација са којом и он сам има проблема, увела санкције, мисим да је добро да он поново победи на изборима“, рекао је Додик. Додао је да ће када дође време послати поруку свим Србима који имају право гласа у Америци и којима је важно шта он каже, да гласају за Трампа.

Данас подсећа да је Додик, уз мађарског премијера Виктора Орбана, једини званичник са ових простора који је пружио јавну подршку Трампу током кампање за председничке изборе 2016. године. Додик је рекао да је представници Републике Српске треба да се срећу са важним људима америчке администрације и да могу да изнесу своје ставове, поводом недавног сусрета председнице РС Жељке Цвијановић са званичницом САД Лорном Купер.

„То само говори о једном новом приступу по којем нови чланови америчке администрације покушавају да што више слушају, уместо да не слушајући никога намећу своја решења, како је то чинила стара администрација. Зато ме радују такви састанци и подржавам их“, рекао је он.

Додик је рекао да не зна када би могао да буде формиран Савет министара БиХ али да мисли да ако постоје кривци за то стање онда су то они који су мислили да могу да сруше „велику“ Југославију, а да на простору БиХ потом направе „малу“ Југославију.

„То је проблем који ми вучемо 20 година, међусобно се трвећи убачени у њихове ‘лабораторије за вежбање'“ где нестручне дипломате из иностранства долазе и вежбају на БиХ, рекао је он.

Осврћући се на тврдње члана Председништва БиХ Жељка Комшића, да „власти у Србији прећутно или директно подржавају сребренички геноцид“, Додик је рекао да Комшић говори да Србија ремети ситуацију када је реч о БиХ, а не помиње да није решен покушај убиства председника Александра Вучића у Поточарима пре неколико година. По његовим речима, Комшић „стално нешто љути и с нечим се не слаже“, али тиме не доприноси решењу.

„Србија је несумњиво најзначајнија и највећа држава на овим просторима као што се и показало у последњим годинама, збиља је гарант стабилности целог региона. БиХ је ту успутна прича и зато се Комшић и слични ‘залећу’ на Србију“, рекао је Додик.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!