Прочитај ми чланак

Додик одбрусио америчком дипломати: „Ј. ми се“ (ВИДЕО)

0

Бањалука -- Члан Председништва БиХ Милорад Додик одбрусио је специјалном изасланику америчког председника Џоа Бајдена за Западни Балкан Габриелу Ескобару.

„Желим да кажем да сам видео једно некоректно поступање Америчке амабасаде у Сарајеву која је дала саопштење поводом мог разговора с господином Ескобаром. Ја нисам био спреман да изађем у јавност са детаљима тог разговора, али имајући у виду да су они одлучили да кажу само оно што су они рекли, а везано је за претње неким санкцијама“, казао је Додик, а затим прочитао и показао стенограм са јучерашњег састанка.

Ескобар: Морам рећи да су нове санкције према Балкану предвиђене за оне који опструишу политички, али и према онима који мају корист од тога.

Додик: Је*е ми се за санкције. То сам упознао већ. Ако хоћеш са мном да разговараш немој ми претити.

Ескобар: То није претња, ово је чињеница.

Додик: Шта год ви урадили, у реду то је ваша ствар, али да се вратимо мало на ову причу о реторици. То слушам већ 20 година, овде покушавате од нас да направите послушне људе који само требају да причају оно што вама одоговара, а у суштини све ово што данас говорите, да је проблем у БиХ – то сте ви направили, то су васе погрешне политике, нису наше …“.

Додик је данас казао и да ће ову реч користити увек према онима који мисле да могу да прете санкцијама.

Како је наведено на Твитер налогу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Сарајеву, Ескобар је јуче Додику пренео став Сједињених Америчких Држава да су претње отцепљењем антидејтонске и да грађанима Републике Српске не нуде ништа осим изолације и економског очаја.