Прочитај ми чланак

ДОДИК О ПОЗИВУ ТАЧИЈУ: Косово је позвано „с фуснотом“?!

0

Председавајући Председништва Босне и Херцеговина Милорад Додик упутио је званични позив председнику Косова Хашиму Тачију да присуствује самиту Процес сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), који се у јулу одржава у Босни и Херцеговини.

Сарајевски портал Клиx.ба објавио је факсимил писма у коме Додик наводи да има част позвати Тачија на конференцију у Сарајево 9. јула.

„Одушевљен сам што вас могу позвати на вечеру за челнике делегација које организује Председништво БиХ 8. јула“, наведено је, између осталог, у писму.

На крају писма Додик наводи важну улогу Тачија на међународном нивоу и истиче да ће лични Тачиијев долазак у Сарајево на конференцију „значајно допринети дефинисању изазова са којима се суочава континент“.

Додик је у писму избегао да помене Косово али није споменуо ни „фамозну фусноту“ да БиХ није признала Косово, навео је сарајевски портал.

Из кабинета председавајућег Председништва БиХ су после објављивања Додиковог писма Тачију саопштили да Косово није позвано као независна држава, већ као „недефинисани субјект с фуснотом“.

Још су навели да је позив упутило Председништво БиХ, а не Додик као члан Председништва БиХ.

Самит ће бити одржан почетком наредног месеца, а планирано је да се састанци министара и председника земаља Југоисточне Европе одрже на Јахорини и у згради Председништва БиХ.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!