Прочитај ми чланак

ДОДИК: Никада нећу дозволити да Оружане снаге БиХ стану на границу Србије и РС

0

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас, реагујући на предлог хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да у заштиту границе од миграната треба укључити и Оружане снаге, да никад неће дати сагласност да војска буде постављена на границу између Републике Српске и Србије.

Комшић је предложио да Председништво БиХ наложи министарки одбране Марини Пендеш да нареди употребу и размештај војно-полицијских, инжењерских, извиђачких као и других јединица Оружаних снага БиХ ради подршке и помоћи патролама Граничне полиције БиХ у контроли границе БиХ са Србијом и Црном Гором ради спречавања илегалних прелазака државне границе.

Према овом предлогу, употреба и размештај једина војске не подразумева кориштење наоружања и бојевих средстава, а предлаже се ради проблема илегалне имиграције у БиХ из земаља Азије и Африке, противно важећим законима и визном режиму БиХ. Комшић је, такође, упутио и званични захтев за одржавање хитне седнице Председништва БиХ због мигрантске кризе, пренели су бх медији.

Додик је рекао и да је на Комшићев захтев сазвао посебну седницу Председништава и истакао да од ње нема никаква очекивања.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!