Прочитај ми чланак

ДОДИК: Изгубио сам Бања Луку, али победио у Српској; Очекујем да ми Вучић честита

0

Лидер СНСД-а Милорад Додик обратио се тек у 1 час после поноћи и рекао је да је ова странка постигла максималан и добар резултат. Ипак, није прогласио званично победу као Јелена Тривић.

Нагласио је да је несумњива победа Жељке Цвијановић за српског члана Председништва БиХ.
 
„Што се тиче избора за председника Републике Српске, ми се трудимо да дамо тачне податке“, рекао је Додик, наводећи да има значајну предност, али да ће сачекати потпуније податке.
 
Додик је рекао да је освојио 235.692 гласа, а кандидат ПДП-СДС Јелена Тривић 209.167.
 
Он је нагласио да је реч о значајној предности.
 
За то време његова противница Јелена Тривић је славила победу у Бања Луци, која је била Додиково највеће упориште као родни крај. На питање новинара о томе, одговорио је:
 
„Изгубио сам у Бања Луци, поштујем вољу народа. Али, победио сам у Републици Српској, свако место је важно. Егзактне чињенице говоре да сам ја победник ових избора заједно са Жељком Цвијановић. Ми не идемо по улицама и не узнемиравамо никога“, рекао је видно нервозни Додик током обраћања алудирајући на победничку шетњу Тривићке кроз Бања Луку.
 
На питање новинара да ли му је Александар Вучић честитао, рекао је даје Вучић озбиљан државник који чека коначне резултате и да очекује да ће му честитати.