Прочитај ми чланак

Додик: Истина је да је један народ стварао РС, јер је то хтео и волео

0

Dodik wer

(Tанјуг)

Бањалука – Милорад Додик је рекао да је потребно разумевање окружења и света за оно што је српски народ у РС хтео и желео да оствари, а то је једнакости са другима.

Председник Републике Српске је рекао и да РС никада неће заборавити оне који су се борили за њену слободу и оне које су у тој борби погинули, истакавши да су многи покушали да ту борбу представе као нечасну, која је садржавала и кршење међународних права, што није истина.

Додик је уручио у Бањалуци одликовања „Медаља заслуга за народ“ породицама 23 погинула борца Војске Републике Српске, поводом 15. септембра – Дана погинулих и несталих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је том приликом указао и на дволичност многих институција које су биле задужене да пресуђују, као што је Хашки трибунал, који је готово колективно оптужио све носиоце политичких и војних функција РС.

„Сада сазнајемо од њихових судија да су били под политичким утицајем и да су доносили политичке одлуке“, казао је председник РС и истакао да је то још само један доказ да истина мора на крају да победи, а „истина је да је један народ стварао РС, јер је то хтео и волео“.

Он је рекао и да је РС данас стабилна, сређена, има активан, позитиван и патриотски однос према свима.

„Република Српска није стигла свима да врати оно што је требало, али ово су наше могућности, оно што можемо“, поручио је он, а преносе медији у БиХ.

Уручивању одликовања присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и шеф Представништва Српске у Израелу Арие Ливне.