Прочитај ми чланак

Додик: Имам одличне односе са Вучићем, приче да се окреће Тривић су лаж

0

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да има одличне односе са председником Србије Александром Вучићем и да је изјава министра одбране у Савету министара Зукана Хелеза да је од агенција добио информације да се Вучић окреће Јелени Тривић, лажна.

„Намера Хелеза и његових да око тога дискутују као велики зналци, апсолутно говори о желјама да овде добију своје партнере и да одређују шта ће бити у БиХ“, рекао је Додик.

Председник Српске истиче да не добија никакве информације од агенција и да их никада није ни добијао и да је Хелезова изјава квази прича.

„То се могло видети на начин да посету српског члана и председавајуће Председништва БиХ Желјке Цвијановић Хрватској доводи у везу са тим како преко Хрватске валјда треба да дођем до Вучића“, рекао је Додик.

Истакао је да са председником Србије и Србијом имају одличне односе.

„Политичко деловање може да буде ствар личног избора, али то сигурно први неће знати Хелез. Он треба да схвати да је министар кога су изабрале садашње партнерске политичке партије“, рекао је Додик.

Иначе, министар одбране БиХ Зукан Хелез гостовао је у петак на ТВ „Фејс“ и коментарисао, како је рекао, последње у низу „запаљивих реторика лидера СНСД-а и председника РС Милорада Додика који најављује сецесију“.

„Оне информације које добијам редовно од агенција говоре да се Вучић окреће Јелени Тривић и видећете шта ће се догодити у наредном периоду. Заробила се ова власт на челу са Додиком. Нимало то нису сјајне вести за Додика. Посета Цвијановић Милановићу и Пленковићу, то је да се покуша спасити да се премости мост према Вучићу“, казао је Хелез.