Прочитај ми чланак

ДОДИК И МИШКОВИЋ отворили заједно Мишковићев тржни центар у Бањалуци

0

РТРС преноси да су отварању присуствовали и премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади РС и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

У Бањалуци је свечано отворен тржни центар Делта планет, а почетак рада су симболичним притиском на виртуелно дугме на видео банеру, озваничили председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и власник компаније Делта Холдинг Мирослав Мишковић.

 

РТРС преноси да су отварању присуствовали и премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади РС и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Мишковић је изразио задовољство отварањем шопинг мола у Бањалуци, захваливши званичницима из РС.

„Данас сам више него пресрећан што сте омогућили РС и Бањалуци да могу користити услуге центра. Овде ће бити више од 100 брендова, има се шта видети. А, поред трговине однеће и друге успомене из града, куповати, помоћи раст БДП-а. Надам се да ћемо доћи до циља од 1.000 КМ просечне плате што ће помоћи нашим младима да не одлазе“, рекао је Мишковић.

Поручио је да се радује новим пројектима и најавио инвестиције у Загребу, Скопљу и у Сарајеву где је већ купљено земљиште.

Градоначелник Бањалуке рекао је да се Бањалука гради, те да је и изградња тржног центра попут Делта планета потребна граду у намери да буде регионални центар.

Делта планет, који се налази на Бањалучком пољу, највећи је тржни центар у БиХ, а београдска компанија Делта рил естејт уложила је у његовуизградњу 70 милиона евра.

Осим продавница познатих светских брендова, у центру је смештен и биоскоп површине 1.500 метара квадратних, са пет сала и најмодернијом опремом, супермаркет, ресторани и хиљаду паркинг места.

У Бањалуци је због отварања тржног центра привремено обустављен саобраћај у том делу града до 17.00 часова.