Прочитај ми чланак

ДОДИК: Да неће Изетбеговић да нападне Републику Српску?

0

"Срби имају две државе, Србију и Републику Српску. Имамо територију, имамо владу која се бира на слободним изборима. Република Српска је држава, морате то да разумете и схватите", поручио је председник РС Милорад Додик.

„Југославија је била највећа српска заблуда“

– Срби су научили да је Југославија била највећа политичка заблуда Срба у прошлом веку. Многи српски политичари и војсковође завршили су у домаћим и међународним судовима зато што је неко рекао да је само на српској страни колективна одговорност, а на другима да су се евентуално бранили – изјавио је Додик.

Он је говорио и о правосуђу у Сарајеву, за које каже да је политичко и издајничко.

– Не можемо да се ослонимо на БиХ, БиХ је у расулу, једино функционише Српска. БиХ ће се ионако сама урушити и ишчезнути – рекао је Додик.

„Имамо и ми полицију, не само Бакир“

Он је додао да бесмислено звуче изјаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће бити рата ако се Српска отцепи.

– Да неће можда Оружане снаге БиХ напасти Српску? Изаћи ће сви Срби из тога. Да неће можда Изетбеговић наредити да његова полиција нападне Српску? Имамо и ми полицију. Не треба ни њима ни нама то. Ми хоћемо да све што завршимо и ојачамо буде део политичког процеса воље једног народа који се мора једног дана поштовати – поручио је Додик.