Прочитај ми чланак

Додик: Британски специјалци планирају да ме покупе код куће или у покрету…

0

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је са четири стране добио идентичне информације – да специјалне јединице Велике Британије планирају да га тамо где живи, ради или у покрету покупе и одведу на неко непознато место.

Додик је рекао да су они схватили да им је најбоље да га склоне, па су му запретили.

– Када овде то здраворазумски кажете, сви би рекли – да ли је то могуће? И сви би закључили да није могуће. Али, код нас је могуће јер се то дешавало пре десет година – купили су наше људе, одводили их у контејнере, по десет, петнаест дана, три месеца, пет месеци, шиканирали их, неки су пролупали од свега тога, и ништа – рекао је Додик „Спутњику“ данас у Београду.

Он је навео као пример актуелног начелника Сокоца Милована Бјелицу кога су покупили и одвели у контејнер – „упале светла, рефлекторе, груну јаку музику да не може да спава и траже признање“.

Додик је рекао да се у Србији и у Републици Српској осећа сигурно.

– Наравно да мене по закону обезбеђује Полиција Републике Српске. Имам поверења у те момке, али сам уверен да народ добро разуме о чему се ради и мени је то најважније – рекао је Додик.

На питање с које стране му прете, Додик је одговорио да они имају амбицију да га склоне из изборног процеса, али су видели да опет добија изборе и хватају се за главу – од оних у Америци до Британаца.

– А, мислили су да у наредних годину-две заврше тај незавршени посао у БиХ, да доведу своју власт, доведу људе у Републици Српској који би олако то признали зато што би били негде потапшани по рамену, а после нема повратка. Зато он /Кристијан Шмит/ хоће овај закон о имовини. Кад њега узмете онда ће доћи на ред школе, па ће рећи да су школе направљене пре, па универзитети, болнице, па не знам ни ја шта више – рекао је Додик.

Министар унутрашњих послова РС Драган

Лукач и Милорад Додик

Он је напоменуо да се Српска стално нешто брани и зато је право чудо да је у таквим околностима направљено 120 километара ауто-пута, шест нових болница, више од 20 нових школа, да су људи издржали пандемију и поплаве, уз минималну помоћ са стране.

– То се само ради у једној упорној љубави коју људи у Републици Српској имају за то, не желе да то напусте, верују у политику одбране и маштају о времену када ће нас пустити на миру да се развијамо – истакао је Додик.

Он је рекао да у Српској не желе зло Федерацији БиХ ни муслиманима нити било коме.

– Ниједна моја одлука никада није била уперена против њих, а све њихове одлуке јесу против нас. И ту је разлика – нагласио је Додик.

Иако се многе такве одлуке доносе и против њега лично, од којих је, како је навео, уморан, он је нагласио да није спреман да прода националне интересе него се стално изнова бори.

– Видим и да неки овде у Београду покушавају да нам држе лекције. Неки квазианалитичари, нећу ни да им поменем имена. Они ништа живо о томе не разумеју. То су обични љигавци који би сутра, да им неко мало јуче удари по столу, на све пристали. За малу апанажу која не решава живот, него један дан у животу, они су спремни да продају све националне, државне и народне интересе. Ја нисам. Да сам ја то што они причају, ја бих се вероватно приклонио Америци и сад бих био миран, као Мило Ђукановић. Али, нисам тај – рекао је Додик.