Прочитај ми чланак

Добрила и Добринка најурене јер нису хтеле да тапшу Вучићу у Бусијама

0

Прича о пензионерима који су уместо у бању Врдник одведени у Бусије да слушају говор председника Србије Александра Вучића, добила је и епилог. Две пензионерке су искључене из Удружења пензионера Пударци јер нису хтеле у овоме да учествују, а уз то супруг једне од њих је и псовао председника Вучића, што су забележиле камере. Нова.рс објављује видео снимак телефонског разговора сина једне од “изопштених” жена са представником удружења, у којем добија објашњење - “то је дошло до Вучића, обрукали смо се само тако”.

Да подсетимо, пензионери са подручја општине Гроцка, требало је да отпутују на излет у Бању Врдник. Барем им је тако речено у удружењима пензионера. Међутим, уместо у бању одвезени су у Бусије, на обележавање “Дана сећања”, којем је присуствовао председник Србије Александар Вучић.

Да ствар буде гора, пензионерима је саопштено где их возе, тек кад су стигли на коначно одредиште.

Десио се инцидент. Две пензионерке из удружења “Пударци” су се побуниле, а супруг једне од њих је псовао председника пред камерама које су бележиле долазак. Ако је веровати речима представника овог удружења пензионера цела “ствар” је стигла и до председника Извршног одбора СНС Дарка Глишића и председника Србије Александра Вучића. Пукла је брука и две жене морале су бити искључене.

Разговор је снимио син једне од њих Жељко Маторчевић, иначе уредник портала Жиг инфо, а саговорник му је представник Удружења пензионера Пударци Добрица Глишић.

Маторчевић за Нова. рс каже:

“Позвао сам га јер сам добио информацију да су две чланице Удружења, пензионерке избацили и то зато што су одбиле да иду у Бусије где је био организован скуп где је говорио Александар Вучић Добрица Глишић који је у врху тог удружења ми је рекао да је због тога избио скандал, да је држави, председнику и странци нанета штета. Од 30 присутних чланова само једна особа није гласала за избацивање”, каже Маторчевић.

Преносимо део разговора.

Жељко Маторчевић: Мене занима, да ли је она предложила, а чланство усвојило да избаце моју Добринку и Добрилу из Удружења?

Добрица Глишић: Јесте, али није она избацила него је одбор избацио.

Жељко Маторчевић: А због чега? Јел оне могу да добију неко образложење?

Добрица Глишић: Па види, био је велики притисак ту и од општине. Нанета је јако велика штета, целој држави, партији, Вучићу.Тако да сам ја ту сносио кривицу на себе јер сам ја ту дао оставку због тога, знаш. Јер сам ја крив ту због тога, она није ту била. Перица је мене звао уочи поласка, знаш, и каже Гале ја бих ишао с обзиром да иде моја жена Добринка а она је члан. И каже ја нећу да је пустим без мене. Ја реко немаш проблем Перо. И сутрадан кад сам ја прозивао и испрозивао све ту су … Пера каже ја нећу њему да тапшем пи*** му материна. И ја му приђем и кажем добро Перо не мораш али немој тако…. Он није знао где иде, сви су знали где иду.

Жељко Маторчевић: Чекај ти мени сад хоћеш да кажеш да удружење пензионера у Пударцима ради по добром старом комунистичком фазону, а то је избацимо из странке без да може било ко да брани?

Добрица Глишић: Не не не, нема ништа комунистички. По статуту, статут је тако написан да може одбор да искључи сваког појединца ко не долази рецимо, недолично понашање и ово и оно.

Жељко Маторчевић: Види ја тебе разумем, али тај појединац по том статуту, има право да добије упозорење у писаној форми да ће бити санкционисан и кажњен због тога и тога и да он мора да одговори, значи може само да га избаце без обзира на све…

Добрица Глишић: Не не не, све то. Били су чланови било је 30 чланова само без одбора, разумеш. И сви су гласали само је један био против. А то је била против Видосија. Једино она је била против остали сви су били за, самим тим је дошло до искључења. Ето ништа друго.

Жељко Маторчевић: А искључење, недолично понашање зато што нису хтели да иду на Бусије

Добрица Глишић: Не то, зато што… Бре биле су и новине, била је телевизија. Види да ти кажем искрено нисте требали то да радите. Ви сте снимали долазак људи на одредиште…

Жељко Маторчевић: Који ми?

Добрица Глишић: Па не знам ко је снимио. Види што се тиче те филмске делатности ја то веома добро познајем. На крају се појавила Добринка са њеним говором, после Добрила и Пера је носећи ону флашицу млатарао руком и каже ”шта ја да га чекам пи*** му материна, докле ја да га чекам, толико и толико сати, идем ја мојој кући“.

Жељко Маторчевић: Добро то значи да је због Вучића, ни због чега другог него нису испоштовали председника?

Добрица Глишић: Знали смо ми да се иде у Бусије, не због Вучића, није то предизборна кампања, него због наших Срба…

Жељко Маторчевић: Али ти си ми сад рекао зато што су псовали Вучића да су истерани из удружења пензионера?

Добрица Глишић: То је дошло до општине, па онај Глишић дошло до њега, дошло до Вучића. Испали смо најгори бре човече и баш Пударци где је Љиљана председник и где имамо председника општине. Ћовече обрукали смо се само тако.