Прочитај ми чланак

Добрашиновић (Двери): Две опасне поруке из синоћњих интервјуа издајника Вучића

0

Члан Председништва Српског покрета Двери Драган Добрашиновић изјавио је да су два синоћња интервјуа Александра Вучића била довољна да и политички најнеупућенији схвате ко и куда води ову земљу и до очигледности увиде, како је навео, сву трагедију и агонију његове лажнопатриотске косовске политике.

Добрашиновић је агенцији Бета казао данас да је председнику Србије Александру Вучићу једини стварни задатак „легализација окупације“ Косова и Метохије и укидање свих елемената, трагова и симбола српске државности у јужној покрајини.

„Од Бриселског до Охридског споразума, председник Србије се предано и посвећено бори на два фронта: први, правно поништавање српске државе и њених институција на Косову и Метохији и други, ширење дефетистичког уверења код Срба да је оно не само изгубљено већ да на њему ништа наше и немамо“, казао је функционер Двери.

Према његовим речима, први задатак је Вучић веома успешно обавио и Косово и Метохију папиролошки практично предао приштинским властима, „нудећи Србима са севера смоквин лист у виду Заједнице српских општина која има таман толико извршних овлашћења и атрибута државности колики и Коло српских сестара“.

„С другим му иде знатно теже, пошто по свим истраживањима преко 80 одсто грађана Србије, односно 95 одсто Срба, ни не помишља на одрицање од Косова и Метохије. Због тога је претходних дана значајно интензивирао своје операције на овом фронту, а круна и сублимација тих активности виђени су у два синоћња интервјуа“, оценио је Добрашиновић.

Нагласио је да је у првом интревјуу датом Кристијани Аманпур (CNN) „снисходљиви“ Вучић одбио да се експлицитно изјасни о томе да ли подржава на камери написану изјаву Новака Ђоковића „Косово је срце Србије“.

„Председник Србије, дакле, више ни реторички, суштински је од тога давно одустао, не заступа став да је Косово део Србије. То је прва порука коју су сви људи у земљи и свету синоћ могли да чују од Вучића“, рекао је Добрашиновић.

У другој поруци на ТВ Хепи, додао је, Вучић је први пут јасно ставио до знања Србима да немају чему да се надају када је у питању безбедносна помоћ.

„Тиме је, као и повлачењем већег дела војске и технике од административне линије на захтев САД, само потврдио оно што је и раније било јасно – вишемесечно војно парадирање било је искључиво у функцији његове личне политичке промоције, а ни најмање заштите Срба“, истакао је Добрашиновић.

Како ово није било довољно за уношење потпуне панике међу Србе, додао је Добрашиновић, у изглед им је стављено и извесно скорашње паковање на камионе и тракторе с картом у једном смеру.

„Тиме је пакет Вучићевих дефетистичких порука, којима треба у потпуности обесхрабрити Србе и закуцати не само косовску независност већ и Косово и Метохију лишити српског народа, комплетиран“, нагласио је члан Председништва Двери.

Добрашиновић сматра да како Вучић не би довршио свој „паклени задатак“ неопходно је да као народ не клонемо и не подлегнемо паници и дефетизму.

„Неопходно је и да у потпуности делегитимишемо Вучићеву косовску политику и, лишавајући га власти, истовремено иступимо из свих међународних споразума које је потписао и прихватио противно одредбама Устава Републике Србије и убедљиво већинској вољи српског народа“, закључио је Добрашиновић.