Прочитај ми чланак

Добили инструкције од Вође да вређају, а сада их он (као) смирује

0

Нико нема право да новинарима прети, изјавио је Александар Вучић данас у Зајечару где је обишао радове на инфраструктурним пројектима. Ова лицемерна изјава долази у тренутку када свакодневно из скупштинских клупа слушамо наручене нападе на новинаре и редакције медија који нису на политичкој линији председника Србије.

Александар Вучић ради по формули „Завади, па владај!“. Најпре наручи кампању у Скупштини против новинара који нису у његовој служби, те преко својих послушника пусти најприземније увреде и неистине на њихов рачун, а онда се појави у улози миротворца и некога ко ствари решава мирним путем.

Јавност је била сведок како шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије, Александар Мартиновић, изговара монструозне оптужбе на рачун новинара КРИК-а и отворено их криминализује.

Мартиновић је оптужио КРИК да је криминално удружење и да новац који добија „за лажне пројекте који никада нису направљени“ троши на скупоцене аутомобиле, станове, одела, мобилне телефоне, а остатак износи из земље.

– Ја вам тврдим ти шефови невладиних организација богатији су од свих нас заједно и то народ Србије треба да зна. То нису никакве невладине организације, то су у ствари, да се ми не лажемо и да говоримо једним људским језиком, то су криминална удружења – рекао је Мартиновић.

У криминални контекст новинаре КРИК-а, који свакодневно откривају сумњиве послове припадника режима, довела је и Сандра Божић, посланица СНС.

– Такође, ја бих волела да ми се објасни да ли је КРИК и зашто се мисли у јавности, овој која живи под тајкунском палицом Драгана Ђиласа, да је забрањено било коме од нас или било ком грађанину да помисли да пита да ли КРИК има одређеног удела, сарадњу са мафијашким круговима – упитала је она.

У децембру прошле године, у Скупштини смо опет могли чути и вокабулар из 90-тих година, о страним плаћеницима и домаћим издајницима.

– Овим независним медијима, „Н1“ и „Нова С“, антисрпским медијима, нема ту трунке независности и њих може описати само једна реченица – домаћи издајник, страни плаћеник – изјавила је Биљана Пантић Пиља.

Потпредседник Скупштине, Владимир Орлић, недавно је објавио твит којим оправдава дискриминацију, непријатељство, па и насиље према читавим редакцијама појединих медија.

– Тајкунски „медији“ и њихови саучесници, који сви скупа служе једино томе да бесомучно воде хајку кроз бедне покушаје да криминализују и оклеветају једну породицу, сад запомажу из јаме коју су другима копали. „Опасно је кад кажу да имаш везе с криминалом!“ Ма, је ли? Откад то – запитао се Орлић.

И тако, можемо ређати, Бакарец, Лангура, Кебара, Ристичевић, Атлагић…и друга напредњачка елита, свакодневно се уписује у дневник бешчашћа.

Њихов задатак од Вучића и јесте да буду упрљани, а онда ће се, наравно, појавити он да смири ситуацију и апелује на толеранцију, како би послао позитивну слику у свет.

Већ све виђено.