Прочитај ми чланак

Добила пријаву јер је у кафани наручила песму „Пада влада“, али то није све…

0

Шабачка адвокатица Вере Палинкаш добила је пријаву дисциплинском тужиоцу Адвокатске коморе Шапца јер је пре четири месеца, у новембру, у ресторану „Еуфорија“ наручила Бајагину песму „Пада влада“.

Бизарност овог случаја је утолико већи што је вођа оркестра одбио да отпева ову познату Бајагину песму из филма „Професионалац“.
 

Пријаву је поднео адвокат из Ваљева, Милош Мандић, потпредседник Адвокатске коморе Шапца, због наводно непристојног понашања и кршења угледа адвокатске професије. Можда би ова пријава некако и могла да се сврста у заштиту адвокатске професије да није дошла одмах пошто је Вера Палинкаш, као чланица Градске изборне комисије, оспорила валидност листе СНС, тако да је ова листа ишла на допуну.

Тог 2. новембра одржана је Скупштина Адвокатске коморе Шапца, којој су присуствовали и адвокати из Ваљева, а где је Вера Палинкаш тражила да Управни одбор Адвокатске коморе поднесе извештај зашто су смењена два члана овог тела и како је дошло до њихове смене.

На ова места дошле су присталице СНС. Ове одлуку бранио је адвокат из Ваљева Милош Мандић, потпредседник Адвокатске коморе. Након тога, уприличен је, по обичају, ручак и забава у ресторану „Еуфорија“ у Шапцу. Том приликом Вера Палинкаш наручила је код вође оркестра песму „Пада влада“, а он се правдао да је не зна, на шта је Палинкаш додала да заправо не сме ту песму да одсвира.

Међутим, управо ових дана пријаву Тужилаштву Адвокатске коморе подноси Милош Мандић, због наводних псовки и непримереног понашања. Вера Палинкаш тврди да није псовала, уосталом то јој не дозвољава васпитање, а да је било нечег увредљивог тужбу би поднео вођа оркестра.

Она сматра да није само изборна кампања у питању већ постоје и знатно дубљи поводи за овакво реаговање. Наиме, на састанцима Адвокатске коморе Шапца она је више пута, као и у јавним наступима указивала на крајње непримерено па и криминално понашање адвоката.

Говорила је о појавама да адвокати поткупљују тужиоце и судије, да преносе крајње осетљиве информације другој страни, да обављају разне нечасне послове за своје клијенте. А сада, како каже, она треба да одговара дисциплинској комисији за крајње безначајан догађај, и оно што није никако прекршај.

“Радило се о забави у кафани, а тада нисам обављала адвокатске послове. С друге стране, били су ту и сведоци, али оно што је индикативно, ова пријава стиже по наруџби напредњака да спрече моје учешће у изборном процесу”, каже Палинкаш.

Такође, подсећа да се њен супруг новинар Ханибал Ковач и те како замерио својим писањем и ТВ емисијама напредњачком естаблишменту.