Прочитај ми чланак

Дмитриј Рогозин позвао Милана Кнежевића и Предрага Булатовића у Москву

0

Bulatovic i Knezevic

Потпредсједник руске Владе и један од најближих сарадника Владимира Путина, Дмитриј Рогозин, позвао је лидере Демократске народне партије Милана Кнежевића и Предрага Булатовића да средином наредне седмице посјете Москву како би се направио план активности за наставак анти НАТО кампање у Црној Гори, сазнаје Побједа.

У питању је већ друга посјета Москви од стране Кнежевића који је истим поводом боравио у руској пријестоници средином новембра када му је домаћин била Руска Дума. Формалан позив Кнежевићу и Булатовићу упућен је од руске парламентарне странке Родина чији је Рогозин оснивач и финансијер. Родина је коалициони партнер странци Јединствена Русија која је савезник Путину и руском премијеру Димитрију Медведеву. У позивном писму, између осталог се наводи да ће представници ДНП са Родином потписати меморамдум о сарадњи и размијенити мишљења о актуелној политичкој ситуацију у региону.

У изјави за Побједу предсједник ДНП-а Милан Кнежевић је потврдио да ће од сриједе до петка боравити у Москви гдје ће потписати споразум са странком чији је оснивач Дмитриј Рогозин.

– Не видим ништа необично и спектакуларно у чињеници што ће ДНП и Родина потписати меморандум о сарадњи, јер смо то најавили и приликом нашег посљедњег састанка у Москви. Чини нам част да развијамо сарадњу са свим политичким субјектима у Русији који подржавају нашу програмску платформу војне неутралности Црне Горе коју би гарантовале Русија и НАТО, казао је Кнежевић за Побједу.

(Побједа)