Прочитај ми чланак

Ђукановићу и породици санкције САД ако се кандидује на председничким изборима!

0

Уколико се кандидује на председничким изборима, Мило Ђукановић и чланови његове породице биће изложени санкцијама Стејт департмента, сазнаје ИН4С.

Извор близак Стејт Департменту, који је ових дана имао активну улогу у организацији гостовања премијера Црне Горе Дритана Абазовића и његовог тима у САД, тврди да су се Американци врло јасно одредили према могућој председничкој кандидатури Ђукановића. Уколико се буде оглушио о њихов захтев да се повуче из политике, још увек актуелни председник Црне Горе као и чланови његове фамилије биће стављени на америчку листу санкција због његових веза са организованим криминалом, тврди извор.

Foto: IN4S

Подсетимо, током боравка у Америци, премијер Абазовић предочио је на више важних адреса конкретне доказе о везама Ђукановића и људи из његовог окружења са криминалним групама које се баве шверцом кокаина и цигарета.

Абазовић је гостујући на Atlantic Council-у јавно саопштио да Мило Ђукановић персонификује политику обједињену у дубокој и приватној држави дубоко повезану са организованим криминалом и корупцијом, и додао да ће то образложити бројним доказима што је, како сазнаје ИН4С и учинио.

У интервјуу за “Washington Examiner”, Абазовић је изјавио да председник Црне Горе “штити криминалне мреже унутар земље” након што је његова влада направила рекордан број хапшења.

“Председник Ђукановић је на челу овога“, рекао је Абазовић, оптужујући га да је подстакао верске и етничке поделе које су довеле до пада његове владе у августу.

Абазовић је у Америци имао сусрете са више утицајних чланова естаблишмента којима је предочен обиман материјал који потврђује тврдње о повезанисти председника Ђукановића са организованим криминалом. То је још више учврстило високе функционере Стејт Департмента да је лидер ДПС-а превелик терет за демократизацију црногорског друштва и борбу против корупције и организованог криминала.