Прочитај ми чланак

Ђукановић поново напао Кона: Распустити Кризни штаб

0

Народни посланик Владимир Ђукановић поново је напао епидемиолога и члана Кризног штаба др Предрага Кона.

“Срамна је уцена господина Кона. Замислите да вама господине Кон дођу привредници које сте уништили вашим сулудим мерама па да вам мало изразе протест? Распустити Кризни штаб и допустити привреди да ради”, написао је Ђукановић на Твитеру.

Foto:YouTube

Ђукановић је напао Кона након изјаве овог епидемиолога да ће медицински део Кризног штаба протестовати ако буде даљег попуштања мера.

Иначе, овај посланик СНС већ је једном добио по ушима од свог партијског шефа Александра Вучића када је током гостовања у емисији Хит твит критиковао др Кона и Кризни штаб.

Ђукановић је у емисији навео неколико изјава др Кона у медијима. Најпре, да је Кон 26. јануара оценио да је ризик од коронавируса мали, а онда и да је месец дана касније казао да је обичан грип опаснији од ковид-19, а 14. марта да ће ће поднети оставку, ако дође до прекида школске наставе.

Вучић је тада, после Ђукановићевих напада на лекаре из Кризног штаба написао на Твитеру:”Извињавам се др Кону и Кризном штабу због напада који долазе из странке коју ја водим. Извињавам им се јер то ничим нису заслужили. Нажалост, у Србији се најмање цени одговорност, а да победимо победимо политиканство и неозбиљност, биће нам потребно још много времена”.

После овога и Ђукановић је променио плочу и почео да прича о Кому као о “врхунском стручњаку и вероватно најбољем епидемиологу у Србији”.

“Кон је најбољи епидемиолог ког имамо. Ја сам изнео критику на рад Кризног штаба у смислу неких конфузних изјава, а не морамо у животу све да се слажемо… Разумем господина Вучића што је изнео критику на оно што сам ја изнео. СНС је странка у којој влада плурализам мишљења”, казао је Ђукановић.

С обзиром на то да напредњаци делују као теледириговани пројектили, те да је Ђукановић поново почео да напада Предрага Кона дало би се закључити и да је неко подстакао народног посланика на овакав став. Мотив за такво нешто могао би се наћи у претњи др Кона да се медицински део Кризног штаба неће сложити са евентуалним попуштањем епидемиолошких мера за новогодишње празнике. Ђукин напад, у том случају, служи да доктора врати “у бразду”.