Прочитај ми чланак

Ђукановић отишао у Њујорк; „Колико мораш да будеш глуп“

0

Председник ПзП и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оштро је данас критиковао премијера Здравка Кривокапића.

Његове осуде на Кривокапића су како каже, јер је међународну позорницу препустио Милу Ђукановићу и дозволио му да учествује у Генералној скупштини УН, где ће презентовати политику ДПС-а.

Фото: predsjednik.me

„Уместо да премијер буде шеф државне делегације на годишњем заседању Генералне скупштине УН, неспособни премијер и његове незналице су допустили да шеф делегације буде Ђукановић“, навео је Медојевић.

Медојевић је саопштио да је именовање Ђукановића за шефа делегације невероватно.

„Уместо да премијер буде шеф државне делегације на годишњем заседању Генералне скупштине УН која се одржава у Њујорку, неспособни премијер и његове незналице у кабинету и влади су допустили да шеф делегације државе буде нико други него пучиста и шеф мафије Ђукановић“, навео је Медојевић и додао да је то „невероватно незнање и глупост ладе“.

Указао је да према Уставу земље спољну политику Црне Горе води влада.

„Влада је требало да усвоји Платформу за наступ на Годишњој Скупштини у складу са спољном политиком владе. Влада је морала да одреди састав и шефа делегације. То је морао бити премијер који би у УН заступао политику владе (ако то уопште и постоји)“, навео је, између осталог, Медојевић. Истиче, да Ђукановић никако није смео да буде део делегације, јер је предводио нелегалне насилне протесте против уставног поретка.

„Овако, шеф делегације државе Црне Горе биће Мило Ђукановић, а министар спољних послова Радуловић биће члан Милове делегације?! Јасно је да ће Ђукановић искоритисти овај поклон незналица из владе и у Њујорку презентовати политику ДПС-а и своје личне ставове, настављајући да оптужује СПЦ, Србију, Владу, ДФ, Русију… за нестабилност Црне Горе“, навео је Медојевић и истакао:

„Сигурно да Ђукановић неће причати о својим нарко-картелима и шверцу цигарета, неразрешеним убиствима, корупцији у тужилаштву, судовима, полицији, везама са бившим премијером Малте Мускатом и убиству новинарке Галиције Дафне, прању новца од коцке и клађења кинеских тријада, пословима са азарбејџанским диктатором Алијевим, везама са турским мафијашем Пекером, либијцима у Институту Игало, продаји оружја ИСИЛ…“

Медојевић је упитао „колико мораш бити неспособан и глуп да препустиш Ђукановићу једну важну међународну позорницу и могућности да преко својих плаћених лобиста уговори састанке са Бајденом и другим државницима који ће, по природи ствари бити тамо“.