Прочитај ми чланак

Ђукановић: ДПС ће скратити време трајања Влади Црне Горе

0

Председник ДПС-а Мило Ђукановић рекао је да је његова партија спремна да тековине које су створили брани "до последње капи крви", небитно да ли је на власти или у опозицији.

Ђукановић је данашњем Конгресу Савета младих ДПС-а подсетио да му је замерано због сличних изјава које је давао, али да се није поколебао, те да се и тада и данас врло прецизно изражава. Он је рекао да је ДПС борбена партија, која је већ у гарду, бори се и скраћује време трајања ове владе.

FOTO: in4s.net

Он је уверен да ће ДПС значајно скратити време трајања актуелне Владе Црне Горе, поручујући да су свесни да са сваким следећим даном трајања те власти Црна Гора губи.

„Губи поверење инвеститора, темпо развоја, имиџ који је постојао о Црној Гори, као држави мултиетничког друштва“, рекао је Ђукановић.

Појаснио је да је њихов демократски капацитет такав „да ће прихватити слободно изражену вољу грађана. Ми смо морали отићи у опозицију, да би се у Црној Гори признали резултати“.

„Али немојте да се заносите. То је био саставни део мог обраћања. На изборима се није одлучивало о држави. Ако помислите да би вам победа на изборима могла дати право да рушите државу, е тада ћете се суочити са нама, јер ћемо категорички бранити државу Црну Гору“, поручио је Ђукановић.
Ђукановић је, говорећи о актуелној политичкој ситуацији, рекао да ситуација није безнадежна, јер је десетак месеци од промене власти показало квалитет државног темеља Црне Горе.

„Колико је било оних који су ликовали, не због победе на изборима, већ зато што ће им то помоћи да уруше државу Црну Гору и маргинализују ДПС, као кључни стуб одбране државе Црне Горе и европских вредности, па се показало да нису били у праву“, рекао је Ђукановић.

Из свега ће, како је рекао, Црна Гора изаћи богатија јер ће раскрстити са заблудом да у Црној Гори постоји друга политичка дивизија која је истог проевропског опредељења и која тај посао може радити квалитетније од ДПС-а.

„Нажалост, и даље се показује и у Црној Гори и на Западном Балкану да се једва мукотрпно порађа једна снажна политика која је опредељена да наше друштво непоколебљиво води ка Европу, а да је алтернатива на Балкану окорели национализам“, оценио је Ђукановић.
ДПС, каже, показује да је државотворна и одговорна опозиција према ономе што су они створили.

Он је рекао и да се Црна Гора, али и ДПС, налазе у специфичном политичком моменту.

„Промена власти након 30 година наше доминације показала је нови ниво демократске зрелости црногорског друштва, капацитет демократичности Црне Горе, али нас и ставила на нове изазове“, рекао је Ђукановић.

Незадовољавајућем изборном резултату, каже Ђукановић, највише су допринеле слабости ДПС-а.

„Стара је максима да власт квари људе; показале су се одређене слабости. Довољне слабости да би се њима морали позабавити. Помало су нам били ослабили сензори за уобичајене животне проблеме човека у Црној Гори“, рекао је Ђукановић, уз напомену да се сада морају позабавити својим слабостима.