Прочитај ми чланак

ЂУКА НАПАО Амфиолохија и свештеника Н. Илића због доделе Ордена Св. Саве Вучићу

0

Срамотни напади Вучићевог посланика на Српску православну цркву.

Посланик у Скупштини Србије и функционер Српске напредне странке Владимир Ђукановић осврнуо се у својој емисији на орден који је председник Србије Александар Вучић добио од СПЦ.

Он је у свом видеу жестоко говорио о стварима које се дешавају унутар СПЦ и о митрополиту Амфилохију и свештенику Ненаду Илићу.

– Није ми јасна агитација неких достојника наше цркве да се Александру Вучићу и Николи Селаковићу не додели орден СПЦ. Одједном се, најсрчаније јавља прво онај бивши, ово није владика, сада говоримо о свештенику, који се јавља као претходница и бивши је муж Оље Бећковић. Отац овог Баке прасета. Свештеник Илић је човек који је имао спорне односе и са патријархом Павлом и тако даље и тако даље, али ајде сад да о томе не разговарамо. Врло је дискутабилно и његово рукополагање. Он је неко кога прво владика Амфилохије – рекао је Ђукановић и додао:

– Јавља се онда и владика Амфилохије, то што он ради заиста постаје дегутантно, уз сво поштовање митрополита амфилохија као некога ко је очувао јединство нашег народа у смислу вере на простору Црне Горе. Ипак стичем утисак да он све чини како би направио нејединство унутар синода јер тако срчано се није борио ни против једног политичара, чак ни против Мила Ђукановића, коме је чак 1997. године давао отворену подршку. Њега је и у Храму у Подгорици насликао и на фресци. Уреду Ђукановић је помогао Храм, али тај човек је признао независност Косова, тај човек је одвојио Црну Гору…

– Никада му митрополит Амфилохије није тако одбрусио у животу, нити му је бацао анатему, нити му је радио упокојење, односно опело као што је то радио Александру Вучићу и Ивици Дачићу. Нити је икада Бориса Тадића прозвао за срамне потезе према Косову, нити Вука Јеремића, нити било ког другог, али за Вучића каже: „Ја знам да ће он да изда Косово“. Ја колико знам наша црква не сме да се бави видовњаштвом, нити прорицањем – рекао је Ђукановић.

Како је то изгледало погледајте у видеу: