Прочитај ми чланак

Ђука: Коне, доста бре! Не дижи панику

0

"Шта држава може да уради? Да схвати да нема више времена... Шта може појединац да уради? Да избегне заражавање. Шта могу здравствени радници да ураде? Да издрже. Морамо да успоримо вирус", гласила је порука епидемиолога Предрага Кона на Фејсбуку, на коју је жестоко одреаговао Владимир Ђукановић, посланик СНС, који је члану Вучићевог Кризног штаба поручио: "Маните се дизања панике и затварања. Доста, бре!"

Да се један од главних јуришника Српске напредне странке не слаже са мерама које предлаже политизовани Кризни штаб, одавно је познато. Ђука је против Предрага Кона, Дарије Кисић Тепавчевић, Бранислава Тиодоровића и осталих дизао глас, неколико пута је оштро протестовао против ношења маски на отвореном, затварања угоститељских објеката…

Foto:YouTube

Тако се и јуче огласио, када је оспорио рад Кризног штаба, истакавши да „није ни требало формирати Кризни штаб ако је једина мера затварање“, нагласивши да су то и сами грађани знали.

Није се Ђука либио ни да удари на Предрага Кона, ког је Александар Вучић пре неколико дана одликовао, па је тако на Твитеру прокоментарисао паничну објавну члана Кризног штаба.

– Шта држава може да уради? Да схвати да нема више времена… Шта може појединац да уради? Да избегне заражавање. Шта могу здравствени радници да ураде? Да издрже. Морамо да успоримо вирус – гласила је порука Кона.

Ту објаву је прокоментарисао Владимир Ђукановић, и то прилично оштрим тоном.

– Опростите, а за шта то нема времена? Предлажете тотално затварање. До када? Имате ли јасан рок до када ће ово чудо нестати? Шта када се отворимо? Разумем овакве предлоге да је на помолу лек. Међутим, пошто тога нема, маните се подизања панике и затварања. Доста, бре! – написао је Ђукановић на Твитеру.