Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Вучићева предаја енергетике Албанцима долази на наплату

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је критиковао недавне изјаве министарке енергетике Зоране Михајловић поводом најава косовског оператера КОСТТ да ће ускоро почети наплате и искључења електричне енергије у четири општине на северу Косова и Метохије. Ђорђевић. Он је поступање Михајловићеве и целе владе по овом питању назвао „лицемерним“.

„Министарка и остали лицемери из СНС добро знају да су мирно предали систем у руке Албанцима, а сада се праве луди и дају изненађене изјаве када Приштина хоће ретроактивно да наплаћује и сече струју Србима“, каже лидер Ослобођења и додаје да се ради о очекиваном притиску на српско становништво.

„У децембру прошле године, влада је предала целокупан енергетски систем на северу Косова Приштини, и то компанији КОСТТ која је део јединственог албанско-косовског енергетског блока, практично стварајући енергетску инфраструктуру Велике Албаније“, подсећа Ђорђевић.

Ђорђевић је подсетио да су овог викенда у Елбасану владе тзв. Косова и Албаније одржали заједничку седницу на којој су отворено промовисали идеју стварања великоалбанске државе на Балкану.

Он каже да је покрет Ослобођење „први указао шта се спрема“, наводећи да се ради о једној од ретких политичких организација која је још тада упозоравала јавност Србије на последице предаје енергетског система.

„Када смо пре годину дана алармирали јавност, СНС нас је напао из свих оружја“, наводи Ђорђевић.

Како је подсетио, у децембру прошле године у Београду одржан је „хитан састанак државног врха“, да би се умирила јавност поводом овог питања.

„Још тада је Александар Вучић у драматичном обраћању рекао да ће имати све одговоре у вези енергетике на КиМ у року од 72 сата. Од тада је прошло скоро 12 месеци, одговора још нема, а издаја коју су починили сада долази на наплату“, каже председник покрета Ослобођење.

Он се осврнуо и на изјаву Михајловићеве да се ради о „још једној у низу организованих ујдурми против српског народа“.

„У потпуности је у праву, само што је ту ујдурму организовала издајничка СНС, настављајући тако срамну трговину Косовом и Метохијом и Србима који тамо живе“, закључује Млађан Ђорђевић.