Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Вучић застрашује народ, Косово није Нагорно-Карабах

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је критиковао изјаву Александра Вучића, који је на јучерашњој конференцији за штампу упоредио Косово и Метохију са сукобом у Нагорно Карабаху.

„Александар Вучић плаши српски народ да би могао доживети судбину Јермена у Нагорно Карабаху. Прети нам етничким чишћењима и обећава нам нове олује. Он ради све против статуса кво, јер је то налог који има и јер је то договорио у својим трговинама: да покуша да убеди, подмити и застраши Србе да се одрекну Косова“ изјавио је Ђорђевић у писаном саопштењу. 

Foto YT

Foto YT

Како сматра лидер Ослобођења, Вучићу не одговара замрзнути конфликт јер је „обећао да ће испоручити Косово“. Ђорђевић наглашава да је председник Србије извукао погрешне поуке из сукоба Јерменије и Азербејџана:

„Несрећни сукоб у Нагорно –Карабаху уствари треба Вучићу да буде показатељ како пролазе марионете запада, које слепо слушају налоге и не поштују вољу свог народа. Јерменски премијер је након кокетирања са западним силама остављен на ветрометини, а након губитка значајног дела територије почели су масовни протести против њега, који још трају. Грађани су пре два дана заузели парламент у Јеревану, а премијер је наредио хапшења опозиционих лидера“.

Председник Ослобођења каже да му се чини да је Вучић „на истом путу“:

„Решио је да занемари наше традиционалне савезнике, пре свега Руску Федерацију која је гарант Резолуције 1244 којом је Космет међународно признат као део Србије. Истовремено, Вучић Бриселским споразумом, Вашингтонским споразумом, Мини Шенгеном и другим акцијама мало по мало испоручује Косово и даје им пуну независност“.

Ђорђевић је закључио да ће се покрет Ослобођење борити против свих штетних споразума којима се крше Устав Србије и суверенитет земље и да ће се залагати за очување пријатељских односа са Русијом и другим традиционалним пријатељима Србије.