Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Вучић не жели слободне изборе без батинаша, он жели ћораве кутије

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић одговорио је у писаном саопштењу Александру Вучићу на јучерашње оптужбе да „призива рат на улицама Србије" својом најавом да ће „физички спречити одржавање свих избора који нису слободни".

„Вучић и његови таблоиди кажу да ја тобоже призивам рат на улицама и да позивам на насиље ако, цитирам, избори не буду по мојој вољи. Избори по мојој вољи су слободни избори. То су и једини избори који су по вољи Устава и закона ове земље“, каже Ђорђевић и додаје:

Foto YT

„Зна се шта су слободни избори. То су избори без батинаша, без црних џипова, без куповине гласова, без активиста СНС који иду около са списковима, без арчења десетина милиона евра из буџета за кампању једне странке, без бирачких места која контролишу само напредњаци“.

Председник покрета Ослобођење сматра да се „режим на последњим лажним изборима потпуно оголио“, као и „да је то сада јасно и члановима Српске напредне странке“:
„Направили су изборе као комунисти 1945. године, само су им ћораве кутије фалиле, али верујем да ће и то да уведу ускоро. И као резултат су добили једнопартијски парламент, срамоту коју Вучић покушава да сакрије тиме што је већ заказао изборе за 2022. годину“.

Ђорђевић каже да такви избори „уствари и нису избори“:

„Избори могу бити само слободни. Да грађани одлучују без притисака и уцена, и да постоје равноправни услови за све учеснике. Ја не призивам насиље, већ слободне изборе. Насиље призива онај који то ускраћује грађанима“.

Лидер Ослобођења сматра да председнику СНС „такви избори не одговарају“. Како каже, „први пут када Вучић изађе на поштене изборе, он ће их и изгубити“.

„То вам је као са телевизијским наступима Александра Вучића. Кад год би имао неког саговорника који није намештен, Вучић би испадао смешан у студију. Зато већ 7 година није изашао никоме на телевизијски дуел. Вучић губи где год није намештено“, закључује Ђорђевић.