Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ у Сомбору подржао петицију за решавање проблема миграната

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић посетио је Сомбор, где је дао подршку прикупљању грађанске петиције за решавање проблема миграната у овом граду.

Покрет за безбедан и слободан Сомбор, који је иницијатор петиције, позива надлежне органе да реше статус миграната и да се обрате лошој безбедносној ситуацији у Сомбору. Према њиховој процени, у овом граду тренутно борави око четири хиљаде миграната.

Ђорђевић је том приликом изјавио да је проблем нерегистрованих миграната видљив на сваком кораку у Сомбору, али и у другим пограничним градовима, као што су Кикинда, Суботица, Шид, Прешево и многи други.

„Мигранти својим боравком ван предвиђеног простора често угрожавају безбедност и изазивају страх код становништва. Ову петицију подржавам као први корак да клика Александра Вучића, која је и изазвала ову кризу, почне да је решава“, рекао је лидер Ослобођења.

Ђорђевић је указао да се највећи проблем налази у институцијама Републике Србије које „жмуре на проблем“, као и у полицији која не реагује на нелегалне радње.

Полицијски мајор у пензији, Мирослав Косановић, захвалио се Ђорђевићу за подршку петицији и истакао да је њен циљ брига о грађанима Сомбора и повратак нормалног живота.

„Многи мигранти илегално живе у напуштеним објектима, салашима, викендицама, па чак и угоститељским објектима, често и у центру града. У тим деловима града Сомборци не могу да се крећу слободно и без страха“, објашњава Косановић.

„Ако је држава била у стању да прими толики број миграната у овај мали град, сада мора да почне то да решава“, додао је он.

Саговорници су се сложили да грађани Сомбора „заслужују миран и безбедан живот у свом граду“.