Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: СНС ухваћен у лажи и издаји

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић реаговао је данас на изјаве директора Канцеларије за Косово и Метохију и функционера СНС Петра Петковића.

Ђорђевић је изјавио да се „Петковић упетљао у сопствене лажи у јаловом покушају да сакрије оно што цела Србија види – да СНС има задатак да потпуно заокружи противправну независност Косова“.


Он је указао на део изјаве у којој Петковић тврди да актуелна влада „не предаје ништа на Косову“, те подсетио да је од доласка СНС на власт 2012. године Приштини „предата царина, формирани су гранични прелази, предато је правосуђе, интегрисане су српске судије и српски полицајци у тзв. косовске институције, предате су телекомуникације, Косову је дат позивни број, а допуштено је и чланство Косова у ФИФА, УЕФА, Међународном олимпијском комитету и низу других спортских савеза и међународних организација“.

Ђорђевић је истакао и да „Петковић као велики успех истиче то што су неке земље у претходним годинама повукле признање независности, иако се Александар Вучић Вашингтонским споразумом обавезао да Србија више неће радити на повлачењу независности, те је укинуо ту активност Министарства спољних послова“.

„Претходне недеље су коначно дали и енергетски систем и тако укинули још једну везу Срба на Косову са Србијом“, рекао је председник Ослобођења и додао да се влада пре више од 5 дана обавезала да ће јавности „рећи детаље у вези овог догађаја у року од 72 сата“.

„Тај рок је дебело пробијен, јасно је да су Вучић и његови саучесници опет слагали у покушају да сакрију предају енергетике Албанцима“.

„Петковић иначе тврди да Приштина већ неколико пута одбија регистрацију српске фирме за дистрибуцију струје на Косову, иако је пре само неколико дана изјавио да ће та фирма бити
регистрована по законима Србије. Нека бар запамти шта је где слагао, да се не запетљава више овако“, каже лидер Ослобођења.

„Петковић се након свега чуди што их неко назива издајницима. Па наравно да су издајници, када су предали све наведено. Да ли је остало још нешто што ће да уступе Приштини, или је посао завршен? Шта ћете следеће предати, издајници?“ упитао је Млађан Ђорђевић.