Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: СНС је странка милијардера

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оптужио је данас Александра Вучића и СНС да је та странка „машина за богаћење, која је од својих функционера направила милијардере, а од државе Србије краву музару“.

„Тек сад видимо размере њиховог прљавог бизниса. Требало је да дође до овог великог сукоба мафије унутар СНС да би ствари изашле на видело, да народ види шта су све попљачкали од 2012. године“, упозорава Ђорђевић.

Foto: Screenshot/YouTube

Он подсећа да „њихови“ таблоиди спекулишу да је Славиша Кокеза умешан у пљачку више стотина милиона евра прихода царине, а да је систем испумпавања народног новца толико раширен „да чак и небитни шрафови режима попут неког Хандановића купују станове од 600 хиљада евра, што је цифра о којој обичан грађанин може само да сања“.

Председник Ослобођења каже да је занимљив случај Дијане Хркаловић, која по званичним подацима „нема приходе нити имовину, али зато има тим скупих адвоката и приватно обезбеђење“.

Ђорђевић објашњава да је СНС само преузела, раширила и разрадила систем „жутих лопова“ који је постојао за време претходног режима. 

„СНС је преузела све „жуте лопове“, оне који знају како да музу Србију, да им успоставе систем пљачке. Разни Малији, Динкићи, Триванке, Весићи. Горан Кнежевић је 2008. ухапшен као функционер ДС у афери грађевинске мафије и провео је 13 месеци иза решетака, да би постао министар у време СНС“, оштар је председник покрета Ослобођење.

Он је додао и да је Србија данас задужена „до гуше“. СНС је, како каже, 2012. године затекла јавни дуг од 15 милијарди евра, а данас је он 27 милијарди.

„Задужили су земљу да би је пљачкали, а те дугове ћемо враћати сви ми, па и наша деца. Александар Вучић не само да је то допустио, он се са својим сарадницима налази на врху те пљачкашке пирамиде“, истиче Ђорђевић. 

Он је позвао Вучића да објасни одакле председнику Републике „са платом од хиљаду евра“ богати вински подрум, одакле Ани Брнабић „са сличном платом премијера“ стан на Дедињу од 328 квадрата, као и како су се људи из Вучићевог окружења „винули у сам врх српских тајкуна“. 

 „Његов кум Никола Петровић купује виле од четири милиона евра и авио компаније од Станка Суботића. Напредњачка мафијашка хоботница је преузела све бизнисе у Србији“.

 Ђорђевић каже да је клупко „тек почело да се одмотава“.

„Сукоб у СНС ће се наставити и тек ћемо чути приче о покраденим милијардама, вилама, грађевинском и пољопривредном земљишту, као и фантомским фирмама направљеним да испумпавају стотине милиона евра народног новца из Србије. Томе ће ускоро доћи крај, а Вучић ће остати упамћен не само као издајник Косова, већ и као највећи пљачкаш у историји Србије“, каже лидер Ослобођења.