Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Режим ћути док се гомилају докази о сарадњи са ОВК и албанским подземљем

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић указао је данас да јавност још увек није добила одговоре на питања од значаја која је тај покрет поставио, а која се тичу веза између косовских власти, бивших припадника ОВК и албанског криминалног подземља са режимом Александра Вучића.

„На основу информација које смо стекли из више извора, ми смо отворили неколико важних афера у претходним недељама. Ни на једну од њих нисмо добили одговор нити деманти, осим таблоидних напада који су брзо уследили“, подсећа Ђорђевић.

Он објашњава да јавност још увек није добила објашњења о афери у којој је 11 000 докумената у вези са оптужницама Међународног суда за злочине ОВК завршило из Београда у Приштини. 

„Режим и врх безбедносних служби мора да одговори како су се ови поверљиви документи нашли у рукама Албанаца, који помоћу њих сада манипулишу целим судским процесом против лидера ОВК. Такође, да ли је истина да је део тих докумената предат у замену за укидање оптужнице Милану Радоичићу на Косову?“, пита Ђорђевић.

Председник покрета Ослобођење је упитао и да ли је тачно да је међу предатим документима и „досије Хашима Тачија, који српске безбедносне службе воде од раних деведесетих“.

„Наш покрет је пре неколико дана указао јавности и да су многи припадници криминалног миљеа са Косова, од којих многи имају изражене везе са бившом ОВК, укључујући и Љирима Зекаја, Ментора Бећирија и Исмета Османија, стекли српска држављанства и пасоше, као и да сада слободно зидају зграде и инвестирају у грађевински сектор по Србији – односно перу прљав новац овде“, подсећа Млађан Ђорђевић.

„Најзад, желим да питам директно Александра Вучића, каква је улога његовог саветника Тонија Блера у свему томе? Каква је улога адвокатске канцеларије његове супруге Чери Блер, која саветује српску владу, али истовремено и заступа Хашима Тачија пред Међународним судом?“, пита лидер Ослобођења.

Он је указао да су ово круцијална питања која ће „раскринкати криминалну природу овог режима“, али и показати грађанима да „Вучић по питању признања тзв. Косова ради све у договору са Албанцима, а по налогу Запада“.