Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Пошта Србије да објасни зашто и по чијем налогу нам отвара пошиљке

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић обратио се јавности у писаном саопштењу да би указао на, како каже, кршење закона од стране ЈП Пошта Србије. Наиме, овај покрет је прошле недеље започео масовну кампању лепљења налепница са ликом Александра Вучића и натписом „издајник“ по целој Србији, а након што им је транспарент такве садржине одузет од стране полиције за време обележавања годишњице НАТО бомбардовања, 24. марта.

Ђорђевић је тада на конференцији за штампу рекао да „истина не може да се сакрије“ и да ће уместо једног одузетог транспарента, овај покрет дистрибуирати и залепити милион налепница исте садржине широм земље.

„Акција је започела одлично, јавиле су нам се на стотине људи да донирају новац за акцију и да им пошаљемо пакете налепница. Међутим, били смо непријатно изненађени када смо добили обавештење од многих наших симпатизера и активиста широм земље да су њихове пошиљке отваране и да налепнице недостају“, објашњава председник Ослобођење.

Ђорђевић каже да су такве извештаје добили из Лапова, Лесковца, Пожаревца, Сомбора и још неколико градова, те истиче да се очигледно ради о „координисаној акцији режима“ у којој се противзаконито одузима промотивни материјал.

„Поште Србије немају законско право да отварају пошиљке и да на тај начин нарушавају приватност комуникације. Ово је чиста злоупотреба од стране режима“, каже он.

Ђорђевић је позвао на одговорност директора Поште Зорана Ђорђевића, нагласивши да покрет Ослобођење захтева објашњење зашто и по чијем налогу се отварају пошиљке и одузима материјал.

„Очигледно је наша акција изазвала панику у редовима режима. Ово нас неће зауставити, позивамо грађане да се јаве нашем покрету и прикључе овој акцији“, истиче лидер Ослобођења.