Прочитај ми чланак

Ђорђевић поручио са српских стратишта у Подрињу: Геноцида у Сребреници није било!

0

Док Бошњаци ових дана обележавају наводни геноцид који се десио током борби Војске Републике Српске са тзв. Армијом БиХ у Сребреници, у Србији се о страдањима српског народа у Републици Српској врло мало или ни мало не говори. Као да ни српски режим, ни српска опозиција не смеју да наљуте стараоце са Запада, којима смета прича о српским ранама, док упорно раде раде на брисању Републике Српске.

Једини од српских политичара, са ове стране Дрине, који сме о томе да говори и који је стално са народом ове западне српске државе је вођа покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић.

FOTO: Politički.rs

Још почетком двехиљадитих, Ђорђевић је започео своју мисију помагања страдалном српском народу. Обилазио је, и дан данас стално обилази и помаже Подриње и посебно породице ратне сирочади. Само на простру Републуке Српске је из рата остало око 20.000 сирочади, од тога око 600 без оба родитеља.

“Више од 3.500 је убијено Срба из средњег Подриња у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату од муслиманских снага од маја до децембра 1992. године”, подсећа нас Ђорђевић.

“Клањам се сенима бораца, јунака, који су дали своје животе за Републику Српску, као и сенима српских цивилних жртава убијених од стране муслуманских хорди ратног злочинца Насера Орића”, речи су вође покрета Ослобођење.

“Кравица је једно од страдалних места где су исламисти Насреа Орића извршили најтеже ратне злочине над цивилним становништвом”, казао је Ђорђевић, подсетивши да за ове злочине нико није одговарао. .

“Осим убијања и прогона недужног и ненаоружаног народа, припадници те армије су у нападима на средње Подриње опљачкали и уништили 43 српска села, те девастирали више верских објеката и српских гробаља”, напомиње Ђорђевић.

“Срби су убијани у стравичним активностима муслиманских снага и то можемо у 19. и 20. веку назвати продуженим геноцидом на овим просторима”, истиче лидер покрета Ослобођење.

Код споменика у селу ЈежестицаКод споменика у селу ЈежестицаКод споменика у селу Јежестица
“Српски народ поднео је највеће губитке на овим просторима и у Великом рату, па у Другом светском рату и овом последњем, Одбрамбено-отаџбинском”, подсетио је.

“Достојно треба да искажемо захвалност и да се одужимо свима који су невино страдали на свим бојиштима и стратиштима и чији су животи уграђени у темеље Републике Српске, напоменуо је Ђорђевић.

“Српски народ не може и неће опростити, ни починиоцима ових страшних злочина који сваког честитог Србина несносно заболе око Петровдана, нити ће опростити онима који прекрајају историју” додао је.

“Бошњаци су направили неку врсту приче која је већ укорењена у међународној заједници да су они једни страдалници у Братунцу и Сребреници и у томе су им значајно помогли западни моћници, Хашки трибунал, правосудне институције БиХ, као и доста њих из саме Србије, међутим једно мора да буде јасно, злочина је било и то на све стране али никакав геноцид над Бошњацима се није десио“, истакао је Млађан Ђорђевић.