Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Петар Петковић из 2013. је у праву – Вучић је издајник

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оптужио је директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића да „лаже Србе на Косову и Метохији“ као и да, према његовим речима, „наставља политику предаје Косова албанским сепаратистима“. Ђорђевић и његов покрет данима указују на чињеницу да ће снабдевање севера Косова и Метохије електричном енергијом прећи из руку Србије у руке приштинске фирме КОСТТ од средине децембра, због чега је дошао у сукоб са функционерима СНС.

„Сваки пут када говоре о овоме, Петковић и његови страначки другови као папагаји понављају да ће снабдевање струјом бити настављено и после 14. децембра. То их нико није питао. Питали смо да ли систем преузима приштинска компанија која је интегрисана у албански енергетски систем. Да ли ће та фирма вршити наплату, сећи струју Србима, тужити их, притискати, претити и на крају бити инструмент новог протеривања“, изјавио је председник Ослобођења и додао:


„Ни судови на северу Косова нису престали да постоје када их је Вучић предао Приштини 2013. године, али је нестао део суверенитета Србије, па судије сада полажу заклетву на косовском уставу и служе тзв. независном Косову. Тако ће очигледно бити и са енергетиком“. Ђорђевић је рекао да струје можда буде, али да ће Србије бити све мање на Косову „уколико се настави Вучићева издајничка политика“.

„Они се сада правдају да Заједница српских општина и пратеће институције нису формиране јер им ето Приштина није дозволила. СНС је дао све, а Приштина није испунила свој део погодбе и трговине. То показује сву импотенцију политике Александра Вучића, Марка Ђурића и Петра Петковића“.

Лидер покрета Ослобођење наводи да је Петковић јуче изјавио да је „2008. године тадашња власт напустила народ на Косову“, подсећајући да је „управо Петар Петковић баш те 2008. био саветник премијера Коштунице, и то са својих 28 година и без дана искуства“.

Млађан Ђорђевић је као „трагикомичне“ оценио изјаве диреткора Канцеларије за КиМ да је прелазак енергетског система урађен по споразуму из 2013. године, јер је, како наводи, „Петковић тада као портпарол ДСС жестоко нападао тај споразум, називајући га издајничким чином“

„Али тај Петар Петковић из 2013. године је у праву у једној ствари“, закључује Ђорђевић: „Александар Вучић јесте издајник“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!