Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Ослобађајућа пресуда Думановићу доказ спреге СНС и криминала

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић реаговао је саопштењем после пресуде којом се један од оснивача тог покрета и бивши припадник УКП Милан Думановић ослобађа по приватној кривичној тужби директора БИА Братислава Гашића. Гашић је одлуком суда такође дужан и да исплати судске трошкове.

Подсетимо, директор БИА Гашић поднео је приватну кривичну тужбу против Думановића због изношења мишљења у емисији „Утисак недеље“, у априлу ове године. Думановић је тада изнео низ тврдњи на рачун корупције у Безбедносно-информативној агенцији, некомпетентности њеног директора, али и веза делова агенције са организованим криминалом и пословима са наркотицима, поновивши да су „СНС и БИА делили новац од дроге“.

„Управо ова пресуда је доказ и потврда Думановићевих речи и свега онога што покрет Ослобођење тврди од свог оснивања – да је ову земљу окупирала мафија, која Србијом влада прерушена у политичку партију“, истиче Млађан Ђорђевић.

Он додаје и да је СНС за те потребе „преузела безбедносни сектор“.

„Они који треба да брину о безбедности ове земље, од врха полицијских управа, па до агенција, под шапом су криминалног режима и стављени су у функцију заштите државног криминала“, оптужује председник Ослобођења.

Према његовим речима, падом СНС отвориће се „Пандорина кутија“.

„Једнога дана када овај режим падне, а Србија продише, тужилаштва и судови ће морати да раде пуном паром да распетљају све криминалне и коруптивне радње у претходних девет година“, каже Ђорђевић.

Он је поновио захтев покрета Ослобођење о оставци Братислава Гашића.

„Ми од раније тврдимо да се БИА води нестручно и за политички и криминални интерес. Та институција би требало да брине о безбедности ове земље, а не да прогања политичке противнике и штити нарко бизнис власти“, оптужује Ђорђевић.

Све то је, како је истакао, добило потврду јучерашњом пресудом.

„Због тога захтевамо моменталну оставку Братислава Гашића и деполитизацију служби безбедности, које морају да престану да служе интересу СНС – Српске нарко странке“, навео је у саопштењу Млађан Ђорђевић.